Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

UEFA: azonnal kizárhatják a BL-ből a Szuperliga résztvevőit

UEFA: azonnal kizárhatják a BL-ből a Szuperliga résztvevőit Sport

Akár már a Bajnokok Ligája mostani idényéből kizárhatják azokat a csapatokat, amelyek bejelentették részvételüket a labdarúgó Európai Szuperligában (ESL).

Hirdetés
Hirdetés

Az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának dán tagja, Jesper Möller egy helyi adónak hétfőn azt mondta, a kluboknak, melyek közül három – a Real Madrid, a Manchester City és a Chelsea – elődöntős, azonnal menniük kell. „Még ki kell találnunk, hogyan fejezzük be a mostani BL-évadot” – mondta Möller, hozzátéve, pénteken, a testület rendkívüli ülésén születhet meg a csapatok kizárásáról szóló döntés.

Korábban az UEFA szlovén elnöke, Aleksander Ceferin kijelentette, az UEFA jogászai már vizsgálják a lehetséges szankciókat, az ő személyes álláspontja pedig az, hogy az érintett klubokban játszó játékosokat minden olyan versenysorozattól el kell tiltani, amely a szervezet égisze alatt zajlik.

A Szuperligát hat angol (Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City), három olasz (Juventus, AC Milan, Internazionale) és három spanyol (Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid) sztárklub hozta létre, első számú vezetője Florentino Perez, a Real Madrid elnöke lett.

A Szuperliga idei elindításának tervét nemcsak az UEFA és a világszövetség (FIFA), hanem számos politikai vezető – köztük Orbán Viktor magyar és Boris Johnson brit kormányfő, Emanuel Macron francia elnök –, több neves edző és volt játékos, illetve a szurkolók is elítélték.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük