Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több verseny is elmaradt

Több verseny is elmaradt Sport

Nehéz volt a tavalyi év a Fitness Tribe Egyesület életében, a koronavírus-járvány rányomta bélyegét a rendezvényekre, de idén már megújult erővel, tervekkel vágnak neki az évnek. Az egyesületi tagok a nehézségek ellenére sem álltak le a mozgással.

Tavaly több rendezvény is meghiúsult, aztán megpróbáltak alkalmazkodni a vírushelyzethez, de így is nagyon nehéz volt – mondta Birtalan Csanád elnök. Idén már újabb terveket szőnek, reményeik szerint megrendezhetik a két legnagyobb eseményt, a kovásznai maratont és a 24 órás bringaversenyt is. Mindkét akció őszre van kiírva, így bizakodnak, hogy addig már nem lesznek korlátozások.

Hirdetés
Hirdetés

Tavaly az első rendezvény, amelyet a koronavírus-járvány érintett, a reggel 6 órai futás volt, ami március közepéig zavartalanul zajlott, utána leálltak, azaz titokban futottak a tagok, ki ahol és ahogyan tudott. Később kitalálták a Fuss és rögzítsd programot, ami azt jelentette, hogy bárhol lehetett futni, majd az alkalmazással (Strava) mért és rögzített futást kellett közzétenni. A június 30-ig összegyűlt eredmények alapján díjazták egy-egy pólóval a kitartó és korán kelő futókat. 2020-ban összesen 34 pólót osztottak ki, ebből 21 darabot új futó kapott, 13-an második pólójukat gyűjtötték be. Pólót azok kapnak, akik 21 napig megszakítás nélkül részt vesznek ezeken a kora reggeli futásokon. Érdekesség, hogy idén legyártották az első #100mindenreggel6-os pólót, amiből kettőt átadtak.

A járványhelyzet miatt a biciklis eseményekre sem kerülhetett sor, a létszámkorlátozások erre is rányomták a bélyeget, ez igaz a Cycle to Work májusi kampányára, de a 24 órás sugásfürdői bringaversenyre is, melyet eddig minden évben ősszel szerveztek. Ezek tavaly elmaradtak, nem lehetett megoldást találni a szervezésre.

– 2021-ben mindenképp a tudatos biciklizést szándékozunk hangsúlyozni, hiszen a sepsiszentgyörgyi bicikliutak, ha nem is az általunk kívánt tempóban, de következetesen bővülnek, a helyi önkormányzat látja ennek a fontosságát. A közlekedés maga ettől még nem zökkenőmentes, talán a biciklisek, sofőrök nem megfelelő magatartásán kell változtatnunk. Csodák ezen a téren nincsenek, csak lassan lehet haladni: idén erre akarunk hangsúlyt fektetni, mert ez javítja az életminőséget. Felvilágosítás, türelmes magyarázás a helyes közlekedésről, hiszen senki sem akar balesetet okozni, szenvedni – magyarázta Birtalan Csanád.

Mivel jelenleg is szigorított szabályozások vannak érvényben, amíg ez a helyzet nem oldódik fel, hivatalosan nem szerveznek nagyobb, tömegeket megmozgató eseményeket, de a már hagyományossá vált futásokat (hétköznaponként reggel 6 órától a stadionban, csütörtök esti terepfutást 18 órától a Szabó Kati sportcsarnoktól vagy szombaton reggel 8 órától a TÁSZ elől induló közösségi futást) megtartják, figyelembe véve a létszámkorlátozásokat, sok esetben több kisebb csoport kialakításával.

A versenyeken való részvétel is szegényesebben alakult 2020-ban, bár számos online versenyt hirdettek, amelyeken rendszerint sikerült az egyesület tagjainak dobogós helyen végezni. Remélik, az idénre hirdetett, személyes részvétellel zajló versenyeken is jól teljesítenek majd.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük