Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Erősít a KSE

Erősít a KSE Sport

A női kosárlabda Nemzeti Ligában szereplő Kézdivásárhelyi SE csapat egy új idegenlégióst igazolt. A Molnár József és Farkas Alpár edzette alakulat a szezon végéig megszerezte az amerikai Apolonia Thomas játékjogát, akinek előző állomáshelye nem nevezhető mindennapinak.

A 27 éves erőcsatár legutóbb az FAP DE Yaoundé együttesében szerepelt, Kamerunban. Az African Champions Cup-ban 11.2 pontot, 8.8 lepattanót és 1.3 szerzett labdát átlagolt. Korábban olyan csapatoknál fordult meg, mint a Dallas Diesel (WBCBL) vagy a Baton Rouge Hurricane (WMLBA).

Hirdetés
Hirdetés

Apolonia Thomas a KSE játékoskeretének harmadik amerikai tagja, Chelsea Mitchell és Taneria Wilson mellett. A kézdivásárhelyiek jelenleg a rangsor nyolcadik helyét foglalják el az élvonalban, három nyert és hét vesztes mérkőzéssel. A tabellán a négyszeres bajnok Sepsi–SIC áll az élen 10 megnyert mérkőzéssel, a Szatmárnémeti VSK pedig a második helyről várja a folytatást 9 megnyert és 1 elvesztett bajnoki találkozóval.

A bajnokság alapszakaszának odavágóit már lejátszották buboréktornák formájában, most azért szünetel a bajnokság, mert a nemzeti válogatottak játszanak Európa-bajnoki selejtezőket, úgyszintén buborék rendszerben. A KSE saját nevelésű kiválósága, Lénárt Paula épp a válogatottal szerepel Isztambulban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük