Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

(Még) működnek a sípályák

(Még) működnek a sípályák Sport

Egyelőre még lehet sízni Sugásfürdőn – nyilatkozta Bodor Loránd. A sípályákat működtető SepsiRekreatív vezetője szerint, „amíg lesz, amin sízni”’ addig nem zárják le a pályákat, de „visszafogottan optimista” arra nézvést, hogy az idő kitart-e legalább a gyerekek vakációjának ideje alatt.

A hó naponta fogy, éjjel csak tömöríteni lehet, nincs elég hideg ahhoz, hogy bekapcsolják a hóágyúkat.

– Egyelőre abból élünk, hogy amikor hideg volt, minden éjjel hóágyúztunk, és képződött egy elég vastag hóréteg, ami – az elmúlt napok esőinek dacára még most is kitart – mondta el az igazgató.

Hirdetés
Hirdetés

Hozzátette: ha „megúsznák” ezt a néhány meleg napot, lenne elég víztartalékuk ahhoz, hogy ismét megszórják a pályákat, ennek azonban az az előfeltétele, hogy legalább éjszaka mínusz 6 Celsius-fok alá süllyedjen a hőmérséklet.

A pályák, a vakáció ideje alatt, amíg van hó, naponta 9 és 21 óra között tartanak nyitva. A rendes buszjáratok mellett, 16 óra után, amennyiben 150 gépkocsinál több ment fel a településre, a Gémvárától síbuszok közlekednek, minden egész órakor felfelé, félkor lefelé.  

A SepsiRekreatív honlapján (www.rekreativ.club/net/schi.php#webcam) élőben, webkamerákkal lehet követni a sípályák állapotát és kihasználtságát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük