Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tizenegyesek döntöttek a Sepsi OSK javára

Tizenegyesek döntöttek a Sepsi OSK javára Sport

Némi izgalmak árán, de továbbjutott a Konferencia Liga-selejtező harmadik körébe a Sepsi OSK, amely a rendes játékidőben 2–0-ra kikapott az Olimpija Ljubljana otthonában rendezett visszavágón, azonban a tizenegyespárbajban felülkerekedett ellenfelén. A székelyföldi klub története során első alkalommal jutott tovább európai kupapárharcból.

Hirdetés
Hirdetés

A kisebb sérülést szenvedett Marius Ștefănescu és az egészségügyi problémákkal küzdő Adnan Aganovic nélkül felálló Sepsi OSK kétgólos előnye tudatában (3–1 az odavágón) visszafogottan játszott a szlovén fővárosban, a védekezésre és a gyors kontrákra helyezve a hangsúlyt. Többnyire a házigazdák akarata érvényesült, ám mezőnyfölényük meddőnek bizonyult, amikor mégis veszélyesek tudtak lenni, akkor Niczuly Roland rendre útját állta a próbálkozásaiknak. Az első félidő legnagyobb ziccerét Cosmin Matei hagyta ki egy ellentámadás végén, a 30 éves támadó középpályás nem találta el az üres kaput.

A szünet szétesett a Sepsi OSK védelme, a szlovénok gyors egymásutánban kétszer is betaláltak – előbb Kvesic, majd a csereként beálló Aljaz Krefl révén –, és hosszabbításra mentették a párharcot.

A félórás hosszabbítás sem hozott változást, Kvesic közel állt az újabb gólhoz, míg a másik oldalon Branislav Ninaj fejesét védte Matevz Vidovsek, így az OSK második európai kupapárharcában is tizenegyespárbaj döntött. A szlovének közül Mustafa Nukic mellé, Ivan Prtajin fölé lőtt, miközben a háromszéki együttesből Bogdan Mitrea, Alexandru Tudorie, Vitalie Damașcan és Ion Gheorghe sem hibázott, így a Sepsi OSK a vereség ellenére is a Konferencia Liga-selejtező harmadik körébe lépett.

A Sepsi OSK következő ellenfele augusztus 4-én és 11-én a Djurgardens IF lesz, amely kettős győzelemmel (2–1 és 2–0) ejtette ki a horvát Rijekát. A svéd együttes két évvel ezelőtt találkozott már romániai csapattal, akkor az Európa Liga selejtezőjében a Kolozsvári CFR búcsúztatta őket.

Mestermérleg

„Sokkal jobban is játszhattunk volna, a fiúk is tudják, hogy ennél többre képesek. Az Olimpija kockáztatott és meglepett minket, sokat számított Cosmin Matei hatalmas kihagyott helyzete. De a végén mégis örülhettünk, a lényeg a továbbjutáson van, most már a Petrolul elleni vasárnapi mérkőzésre kell koncentrálnunk, a bajnokságban is jól kell szerepelnünk. Bízom benne, hogy a következő összecsapáson már sokkal jobb játékot mutatunk” – értékelt a Sepsi OSK vezetőedzője, Cristiano Bergodi. Az olasz szakember azt is hozzátette, hogy nagyon megérződött Adnan Aganovic és Marius Ștefănescu hiánya.

Konferencia Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó: Olimpija Ljubljana–Sepsi OSK 2–0 (0–0) – összesítésben: 3–3; tizenegyesekkel: 2–4.

Ljubljana, Stožice Stadion, mintegy 2500 néző. Vezette: Sebastian Gishamer (Ausztria). Olimpija: Vidovšek – Sualehe (Krefl, 64.), Ratnik, Karamatić (Crnomarković, 86.), Lasickas (Lagundžić, 91.) – Doffo, Estrada (Pilj, 97.), Elšnik – Pedro (Ziljkić, 86.), Nukić, Kvesić (Prtajin, 118.). Vezetőedző: Albert Riera Ortega. Sepsi OSK: Niczuly – Dumitrescu (Ispas, 100.), Mitrea, Bălașa, Dimitrov (Ciobotariu, 100.) – Gheorghe, Păun, Matei (Damașcan, 64.) – Golofca (Bărbuț, 73.), Rondón (Tudorie, 64.), Rodríguez (Niňaj, 73.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi. Gólszerzők: Kvesić (61.), Krefl (70.). Sárga lap: Sualehe (39.), Krefl (89.), Nukić (120.).

További eredmények: Inter Club d’Escaldes (andorrai)–Kolozsvári CFR 1–1 – továbbjutott a CFR 4–1-es összesítéssel, Qabala (azeri)–Mol Fehérvár FC 2–1 – továbbjutott a Fehérvár 5–3-as összesítéssel, Kisvárda Master Good–Kajrat Almati (kazah) 1–0 – továbbjutott Kisvárda 2–0-s összesítéssel, FCSB–Szaburtalo Tbiliszi (grúz) 4–2 – továbbjutott az FCSB 4–3-as összesítéssel, Universitatea Craiova–Vllaznia (albán) 3–0 – továbbjutott a Craiova 4–1-es összesítéssel, Puskás Akadémia–Vitória Guimarães (portugál) 0–0 – továbbjutott a Guimarães 3–0-s összesítéssel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük