Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Téli rali 11. alkalommal

Téli rali 11. alkalommal Sport

Alig egy héttel a kommandói Historic Winter Rally után, hétvégén újabb autós megmozdulással rukkolt elő a sepsiszentgyörgyi Autocrono Club, és hozta tető alá immár 11. alkalommal a Téli ralit a megye legmagasabban fekvő településén.

Az Autocrono és a kovásznai Domaházi János vezette Dre Racing Team a kommandói, kovásznai és zágoni önkormányzatokkal, illetve az állami erdészettel partnerségben szervezte meg a viadalt, amelyen 27 versenyzőpáros vett részt Bulgáriából, Magyarországról, Romániából. Az esemény péntek este a hivatalos rajttal indult Kovászna központjából, majd szombaton és vasárnap folytatódott a Kommandó környéki szakaszokon. A két nap alatt mintegy 140 kilométert tettek meg a pilóták. Vasárnap a kovásznai TTS Hotelben ünnepélyes gálával zárták a háromnapos kihívást.
Kérdésünkre Simon Árpád, az Autocrono elnöke elmondta: szerencsére hó volt, ugyanakkor szerencsétlenségükre nem volt elég alacsony a hőmérséklet, így az út eléggé csúszósnak és latyakosnak bizonyult. A szervező szerint a kiszámíthatatlan időjárás a résztvevők számára is kihatott, mert 10 autóval kevesebben neveztek, mint tavaly. Ettől függetlenül a versenyzők értékelték a rendezvényt, és nem szegte kedvüket a csúszós út. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük