Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Marshall újra brillírozott

Marshall újra brillírozott Sport

Sorozatban 14. bajnoki győzelmét ünnepelte szombaton a címvédő Sepsi–SIC a női kosárlabda Nemzeti Liga 16. fordulójában. A zöld-fehér mezesek magabiztos játékkal végig uralták a vendég Brassói Olimpia elleni mérkőzést, így megérdemelt, 89-52 (18-13, 23-16, 20-13, 28-10) arányú sikert arattak.

A hibátlanul élen álló szentgyörgyiek és az Olimpia legutóbb novemberben találkozott Brassóban, akkor a zöld-fehérek, egy kiegyensúlyozott összecsapást követően, 78–70-re nyertek a 7. fordulóban. A Dan Calancea irányította csapat volt az egyetlen, amely kevesebb mint tíz ponttal maradt alul a címvédővel szemben, szombaton viszont nem találta a fogást a házigazda Sepsi–SIC-en, és 37 pontos vereségbe szaladt bele.

A vendégek az első negyedben próbálták tartani a lépést a házi­gazdákkal, viszont a játékrész végéhez közeledve előbb Ancuţa Stoenescu, majd Tyaunna Marshall talált be a hárompontos vonal mögül, így öt ponttal vezettünk az első tíz perc végén. A folytatásban esélyt sem adtunk ellenfelünknek, lendületes játékkal a szünetig tizenkét pontra növeltük előnyünket (41–29).

A harmadik negyedben Nathalie Fontaine és Tyaunna Marshall vezérletével támadásban továbbra is megállíthatatlanok voltak a zöld-fehér mezesek, de a védekezésükre sem lehetett panasz. Az éllovas 19 pontos előnnyel vághatott neki az utolsó játékrésznek, majd az utolsó három percben úgy szereztek 16 pontot, hogy közben csak kettőt kaptak (89–52).

Lányaink egyértelműen uralták a játékot a palánk alatt, 57 lepattanót gyűjtöttek, de emellett a festékből 42 pontot értékesítettek, hússzal többet, mint a brassóiak, akik a Sepsi Arénában idei legnagyobb vereségükbe szaladtak bele. További pozitívum, hogy a címvédő ellentámadásból 33 (!) egységet szórt, ellenfelük ezzel szemben hasonló helyzetből csak 8 pontot szerzett.
A Sepsi–SIC 18. alkalommal győzött a Brassói Olimpia ellen, ezzel szemben utóbbi csak egyszer örülhetett a kétszeres bajnokkal szemben. A meccs embere egyértelműen az amerikai Tyaunna Marshall volt, aki a pályán töltött 28:42 perc alatt dupla-dupla teljesítményt ért el, 24 pontot szórt, és 13 lepattanót szerzett.

A 16. forduló többi eredménye: Kolozsvári U – Marosvásárhelyi Sirius 85-71, Aradi ICIM – CSBT Alexandria 69-66, Temesvári – Gyulafehérvár 77-98. A 17. játéknapon, vasárnap 18.30-tól a Sepsi–SIC a tíz győzelemmel és négy vereséggel a rangsor második helyén álló Szatmárnémeti VSK-t fogadja a Sepsi Arénában. 

Sepsi-SIC: Webb 11/3, Kress 8, Marshall 24/9, Gödri-Părău 2, Neagu 3. Cserék: Fontaine 13, Kilin 4/3, Hamilton-Carter 9, Džankić 6, Kovács, Stoenescu 9/9, Huţanu. Vezetőedző: Zoran Mikes.

Brassó: Pesovic 9/3, Dumitrache, Al Ash Ab 2, Irimia 4, Higgins 9. Cserék: Handford 17, Moraru 3/3, Dănălache, Kazlauskaite 2, Jez 6/6, Chirilă. Vezetőedző: Dan Calancea.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük