Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Taroltak a labdarúgók

A férfiaknál a labdarúgó Szoboszlai Dominikot, a nőknél a cselgáncsozó Karakas Hedviget választotta meg a 2020-as év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ).

Hirdetés
Hirdetés

Az Év sportolója díj 1958 óta íródó történetében Szoboszlai Dominik az első labdarúgó, aki megkapta az elismerést. Európa 8. legjobb 21 éven aluli labdarúgója, a Bajnokok Ligája legeredményesebb magyar játékosa, a valaha volt legdrágább magyar futballista és a magyar válogatott Eb-kijutását jelentő góljának szerzője. Mindez 20 évesen. Szoboszlainak az Izland elleni pótselejtezőn szerzett győztes gólját választották az év sportpillanatának. Az immár az RB Leipziget erősítő támadó úgy fogalmazott: „az évben a sok rossz mellett kellett egy jónak is történnie”, a találatot pedig nagy élménynek nevezte, amely fordulópont volt karrierje szempontjából.

A nőknél elsőként záró, a tavaly novemberi, prágai Európa-bajnokságon győztes Karakas leszögezte: sok munka áll az eredmény mögött, amely nyomán első női dzsúdósként érdemelte ki az elismerést. Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a labdarúgó-válogatott lett a győztes, amely ott lesz a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon, és feljutott a Nemzetek Ligája A-divíziójába. A díjat átvevő Könyves Norbert felidézte: nagyot küzdött a nemzeti együttes, és reméli, hogy a nehéz helyzetben örömet szereztek a magyar drukkereknek, a vírushelyzet elmúltával pedig ismét szurkolók előtt játszhatnak majd.

Az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában – akárcsak tavaly – a Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic által alkotott női teniszpáros végzett az első helyen. Az edzők között a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, az olasz Marco Rossi kapta a legtöbb szavazatot. „Örökbefogadott magyarnak tekintem magam. Noha nem folyik bennem magyar vér, mégis félig magyarnak érzem magam” – emelte ki az olasz szakvezető, aki hozzáfűzte: a családja, főképp nagyapja nagy rajongója volt az Aranycsapatnak, míg ő maga duplán boldog és büszke, hogy magyar szövetségi kapitány lehet.

Az elnökség döntése alapján az MSÚSZ-életműdíját a tornász Keleti Ágnes, a világ legidősebb élő, 100 éves olimpiai bajnoka vehette át. Keleti ötszörös olimpiai bajnok, Magyarország legtöbb olimpiai éremmel rendelkező női sportolója, minden idők legeredményesebb magyar tornásznője.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük