Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tamás Nándor hazatért

Tamás Nándor hazatért Sport

Pár nappal azt követően, hogy meghosszabbította szerződését a magyar élvonalbeli Puskás Akadémia labdarúgócsapatával, a Sepsi OSK-hoz igazolt Tamás Nándor.

Hirdetés
Hirdetés

A háromszéki klub bejelentése szerint a 20 éves, kézdialmási születésű játékos másfél évre kölcsönbe érkezik Sepsiszentgyörgyre. Diószegi László klubelnök bízik benne, hogy rövid időn belül az együttes meghatározó játékosává válik.

A sportág alapjait Kézdivásárhelyen elsajátító Tamás Nándor négy évvel ezelőtt a csíkszeredai székhelyű Székelyföld Labdarúgó Akadémiától került a Puskás Akadémiára, amelynek színeiben 2019. február 2-án, a Mol Fehérvár ellen mutatkozott be a magyar élvonalbeli bajnokságban, ahol összesen 23 mérkőzésen lépett pályára, és két gólt szerzett. A Magyar Kupában hét találkozón öt góllal és három gólpasszal segítette csapatát. Időközben a magyar másodosztályban is szerepelt kölcsönben a Csákvár FC csapatában.

A Sepsi OSK klubelnöke, Diószegi László megkeresésünkre elárulta, kedden aláírták a kölcsönszerződést, Tamás Nándor megállapodása másfél évre szól a sepsiszentgyörgyi együttessel.

– Nándor tökéletesen illeszkedik a klubfilozófiánkba, miszerint szeretnénk minél több környékbeli fiatalt sorainkban tudni. Egyelőre kölcsönvettük másfél évre, de természetesen ezt hosszabbíthatjuk, vagy akár meg is vásárolhatjuk, ha úgy alakul. Döntésünkben az is közrejátszott, hogy Kézdivásárhely mellől származik, mert mi úgy gondoljuk, nem elég, ha egy játékosnak a lába itt van, azt akarjuk, hogy a szíve is itt legyen. Kapva kaptunk az alkalmon, megmondom őszintén, már egy éve tárgyalunk a Puskás Akadémiával ez ügyben, nem akartak lemondani róla, nehezen sikerült elérnem, hogy végre rábólintsanak. Nagyon gyors, ügyes játékos, aki ha komolyan készül, van esélye rá, hogy a Sepsi OSK meghatározó játékosává váljon – nyilatkozta lapunknak.

Kitért arra a tényre is, hogy nyártól négy játékosuk is „kinövi” az U21-es korhatárt, ezért fontos az ő pótlásuk. Nyártól már csak Mitrea, Dragomir és Dumitrescu felel meg ennek a kritériumnak, így valószínűleg további két-három utánpótláskorú labdarúgót fognak igazolni.

– Nándit be szeretnénk építeni a csapatba már most, reméljük, egyre több percet fog kapni az edzőtől, de biztos vagyok benne, hogy a nyártól már oszlopos tagja lesz az együttesnek – fogalmazott Diószegi, aki arra a kérdésünkre, tartogatnak-e még „nagy” igazolást a tarsolyukban, igennel válaszolt. – Még két játékost szeretnék igazolni, s azzal be is fejezném, mert így is 32-en vagyunk. Két húzónevet szeretnék, akik megállnák a helyüket kezdőjátékosként, székelyesen szólva elől is, hátul is erősítenénk. Tudni kell, hogy télen nehéz igazán jó futballistát igazolni, mi pedig tartjuk magunk ahhoz, hogy ha hozunk, akkor legyen ütős az illető, másként nem kell. Nagyon jó keretünk van, jó a csapatszellem, ha pedig összejön, amit említettem, akkor garantáltan, olyan csapatunk lesz, amelytől tartani fognak az ellenfelek.

A klubelnök szeretné, ha júniusra is változatlan maradna a bajnoki tabella (értsd: a Sepsi OSK maradna a jelenlegi negyedik helyen).

– Sajnos klubunk első embere is megfertőződött a koronavírussal, két hétig nem számíthatunk rá, de reméljük, a stáb többi tagja pótolni tudja hiányát, és valahogy kibekkeljük ezt a nehéz periódust. Mérkőzés mérkőzést ér egészen február elejéig, 22 nap alatt 7 meccset játszunk, és nem akármilyen ellenfelekkel szemben. Ez a hét meccs sok mindent eldönt majd. Tíz ponttal elégedett lennék, mert akkor a következő nyolc meccsből ha hármat nyerünk, biztos bent leszünk a playoffban – összegzett Diószegi László.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások