Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szövetségi kapitány kerestetik

Szövetségi kapitány kerestetik Sport

Spanyolország 5–0-ra verte Romániát a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének utolsó fordulójában. A sikertelenül megvívott Európa-bajnoki selejtezők után tegnap bejelentette lemondását a válogatott szövetségi kapitány posztjáról Cosmin Contra.

Hirdetés
Hirdetés

Az Eb-selejtezők során csupán Máltát és Feröer-szigeteket győzte le a Cosmin Contra által irányított román válogatott. Így is maradt esélye, hogy kijusson a kontinenstornára, a trikolórok a Nemzetek Ligája pótselejtezőjében lesznek érdekeltek, de már más szakvezetővel a kispadon.

A 43 éves Contra úgy nyilatkozott, a kitűzött célját nem sikerült elérnie, ezért nem folytatja munkáját a nemzeti csapat élén. „Bocsánatot szeretnék kérni a szurkolóinktól azért, hogy nem sikerült ennél többet tennem” – jelentette ki Contra.

A románok a spanyolországi fiaskó után negyedikként zártak a hatosban, melynek első két helyezettje, Spanyolország és Svédország jutott ki egyenes ágon a jövő évi kontinenstornára.

A román szövetség közlése szerint a 2017 szeptemberében kinevezett Contra utódja Gheorghe Hagi, vagy Dan Petrescu lehet. Mellesleg a spanyol szövetség újra kinevezte Luis Enriquét a válogatott szövetségi kapitányának.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük