Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Behúzták a barátságost

Magabiztosan nyerte a III. ligás SR Brassó elleni felkészülési mérkőzést a Sepsi OSK labdarúgócsapata, az élvonalbeli szünetet kihasználó sepsiszentgyörgyi alakulat 6–0-ra (3–0) diadalmaskodott kedden délben. A gólokon három játékos osztozkodott: Nicolae Carnat (13., 57.), Pavol Šafranko (29., 41.), Edgar Salli (70., 75.). Az új vezetőedző, Leo Grozavu jövő hétfőn debütál hivatalosan is a kispadon, az OSK november 25-én a Viitorul vendége lesz az I. liga 17. fordulójában.

 

Egy sima, egy fordított

A török Ayhan Avci irányította román felnőtt női kosárlabda-válogatott az utolsó pillanatban szenvedett egypontos vereséget Csehországban, az Európa-bajnoki selejtezősorozat 2. fordulójában. Hiába játszott csúcsformában a 21 pontig jutó Sepsi–SIC vezér Annemarie Gödri-Părău, a nemzeti együttes 60–59 (24–17, 11–14, 7–13, 18–15) arányban fejet hajtott. Ezt megelőzően a trikolórok Temesváron 70–55-re (26–14, 13–15, 19–15, 12–11) lelépték Dániát. Két forduló elteltével a D-csoport állása: 1. Csehország 4 ponttal (2 győzelem), 2. Románia 3 (1 győzelem, 1 vereség), 3. Olaszország 3 (1 győzelem, 1 vereség), 4. Dánia 2 (2 vereség). Románia következő Eb-selejtezőjét jövő novemberben játssza, amikor is a 3. fordulóban Olaszországot fogadja.

 

Tiltott lézerezés

Doppingolással gyanúsít a román Nemzeti Doppingellenes Ügynökség három román kézilabdázót, aki tagja a Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a magyarokkal egy csoportban szereplő román válogatott keretének. Sajtóértesülések szerint a szervezet a Brassói Corona három játékosát értesítette a gyanúról, mivel egy intravénás lézerkezelésen vettek részt, amit tilt a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabályzata. A román keret alapembereinek számító Bianca Baziluról és Cristina Lasloról, valamint a 20 éves Daria Bucurról van szó. A román média úgy tudja, hogy a doppingellenőrök két-három héttel ezelőtt szálltak ki a brassói csapat edzésére, mivel feljelentést kaptak, hogy a játékosok tiltott kezeléshez folyamodtak. Az intravénás lézeres kezelés egyebek mellett lehetővé teszi a gyorsabb felépülést a különböző sérülésekből.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük