Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Számadás a Fitness Tribe Egyesületnél

Számadás a Fitness Tribe Egyesületnél Sport

A tavasz beköszöntével a sportegyesületek tevékenységei is elkezdődnek Háromszéken. A Fitness Tribe Egyesület idei tervei között a bevált programok és edzéstervek megtartása, valamint új akciók megvalósítása szerepel.

Hirdetés
Hirdetés

A legfontosabb megvalósítás a Fitness Tribe elmúlt egy évében az, hogy most már egyesületként működnek, így több lehetőségük van mind a szervezés, mind a pályázás terén – közölte Birtalan Csanád elnök. A jó idő beköszöntével az egyesület megkezdi különböző kinti tevékenységeit.
Idén is megtartják a három állandó programjukat: a kora reggeli és szombati, illetve vasárnapi futást, de új terveik is vannak. Birtalan Csanád elmondta: legsikeresebb programjuk a reggeli futás, amely kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Ma egy éve, hogy elkezdték, azóta hétköznaponként reggel hatkor a stadionban szaladnak a résztvevők, mindenki annyit, amennyit bír. Ugyanakkor díjazzák kitartókatt, 21 nap futás után a résztvevők Fitness Tribe-pólót kapnak, amelyből már húszat osztottak ki. Egy átlagos hétköznap mintegy 15-20 ember szokott szaladni.

A Szombat reggel 8 nevű futás idén már kétéves, ugyanúgy szól amatőröknek és profiknak, két távot lehet teljesíteni: 4,5, illetve 9 kilométert. A szombati futások végén a résztvevők és egyesületi tagok együtt kávéznak a Szimplában, a kávézó felajánlásával. Idén bővítenék a futással kapcsolatos programokat, a kezdőkre koncentrálva: két hónapon át heti háromszor készítik fel a majdani futókat az 5 kilométeres táv teljesítésére.

Az idei egyik legnagyobb megmérettetés a megyei maraton lesz, szeptemberre van kitűzve. Addig is a Fitness Tribe Egyesület tagjai közül nyáron többen szeretnének részt venni külföldi maratonokon. A szabadidősportok között szerepel a biciklizés is, hetente kétszer szerveznek Sugásfürdő-túrát; ezen is bárki részt vehet, akár családostól is. Májusban esedékes már megszokott Cycle to work, augusztus végén a Sugás 24H: ez utóbbira 50 csapat jelentkezését fogadják, egy csapat két főből állhat. Nem marad el az Everest Challenging sem, az Everest-próba teljesítésére is lehet jelentkezni – itt a hegy magasságának megfelelő (8848 m) távot kell megtenni biciklivel.

Az egyesület az elmúlt évben három jótékonysági akción is részt vett, betegeknek és árva gyermekeknek gyűjtöttek, ezt a jövőben is folytatnák. A különböző rendezvényekkel, sportot népszerűsítő eseményekkel azt szeretnék elérni, hogy a fiatal generáció minél több időt töltsön a szabadban, mozgással. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük