Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Súlyos zakókkal búcsúztak

Súlyos zakókkal búcsúztak Sport

A magyar női kézilabda-válogatott 32–21-re kikapott Norvégia csapatától a dániai Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, így két győzelemmel és négy vereséggel a tizedik helyen zárta a tornát. A hollandoktól 35–24 arányú vereséget szenvedő Románia a 12. lett, ami a trikolórok legrosszabb helyezése az Eb-k történetében.

Hirdetés
Hirdetés

A magyar válogatottból három játékos került be abba a 40 fős keretbe, amelyből összeállítják a dániai női kézilabda Európa-bajnokság álomcsapatát. A torna honlapja szerint a jobbszélsőknél Lukács Viktória, a jobbátlövőknél Klujber Katrin, a balátlövőknél pedig Szöllősi-Zácsik Szandra került be posztján a legjobb öt közé. A románoktól Lorena Ostaset jelölték a legjobb beállók közé. A listákra a szurkolók szavazhatnak, az ő voksaik 40 százalékot számítanak majd az összesítésben, míg az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) szakértőkből álló zsűrije adja a fennmaradó részt. A legtöbb játékost, szám szerint hetet a norvégok adják.

A pénteki elődöntőben a címvédő franciák a horvát (19 óra), a házigazda dánok pedig a norvég válogatottal találkoznak (21.30). Az ötödik helyért a világbajnok Hollandia az olimpiai címvédő Oroszországgal játszik (15.30).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük