Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Több mint két év után újra benépesülnek a háromszéki focipályák (legalábbis egy részük), ugyanis a koronavírus-járvány miatt félbemaradt 2019–2020-as idény után kilenc csapattal újraindul a megyei labdarúgó-bajnokság, a 4. Liga.

Labdarúgás, 1. Liga

A válogatottak szereplése miatti kéthetes szünet után folytatódik az élvonalbeli pontvadászat, a Sepsi OSK hétfőn lép pályára, 18 órától a rangsor utolsó előtti helyén kullogó Ilfov megyei együttes ellen igyekszik a papírforma szerint begyűjteni a három pontot. A piros-fehérek az alapszakaszban oda-vissza alapon egyaránt 2–0-ra verték a kiesőjelöltek, az eddigiekben két döntetlen mellett ötször győzött a Sepsi OSK, háromszor pedig a Clinceni.

Hirdetés
Hirdetés
  1. Liga, rájátszás, a 3. forduló programja, felsőház: szombaton 17.30-tól FC Voluntari – FC Farul; vasárnap 19 órától FCSB – Universitatea Craiova; hétfőn 21 órától Kolozsvári CFR – FC Argeș. Alsóház: ma 17.30-tól FC U Craiova – CS Mioveni, 20.30-tól Chindia Târgoviște – FC Dinamo; szombaton 12 órától Aradi UTA – Medgyesi Gázmetán, 20.30-tól FC Rapid – FC Botoșani; hétfőn 18 órától Sepsi OSK – Academica Clinceni.

Labdarúgás, 3. Liga

Kezdődik a rájátszás a harmadosztályban, mint ismeretes, az alapszakasz első négy helyezettje a felsőházban, a többi az alsóházban folytatja a pontvadászatot. Az alapszakasz negyedik helyén végzett Sepsi OSK II. ma 17 órakor az élen végzett Székelyudvarhelyi FC otthonába látogat. A sepsiszentgyörgyi fiókcsapat a remek szezonrajtot követően kifulladt a tavaszra, legutóbb tavaly novemberben nyertek, épp az udvarhelyiek ellen. A felsőházi rájátszás során háromszor találkoznak egymással a csapatok, a kilenc fordulót követően az első két helyezett továbbjut a play-offba.

Az 5-ös csoportban hatodik helyezett Kézdivásárhelyi SE az alsóházban folytatja, a meglepetéseredményeket elért Brassói Kids Tâmpát fogadja szombaton. A kézdiek tavasszal 2 pontot termeltek, azonban a gólokkal adósok maradtak. Az alsóházban kétszer csapnak össze egymással a csapatok, a csoportok utolsó két helyezettje, valamint a legalacsonyabb pontszámmal rendelkező negyedik helyezett kiesik.

  1. forduló: felsőház: ma Székelyudvarhelyi FC – Sepsi OSK II., szombaton Pucioasa – Barcarozsnyó; alsóház: ma Hermannstadt II. – Plopeni, szombaton Blejoi – Brassói SR, KSE – Brassói Kids Tâmpa. A mérkőzések 17 órakor kezdődnek.

Labdarúgás, 4. Liga

A járványügyi korlátozások eltörlését kihasználva a Kovászna Megyei Labdarúgó Egyesület útjára indítja a negyedosztályú bajnokságot, amely két év kihagyást követően kilenc csapat részvételével rajtol. Az illetékesek szerették volna, ha az 5. Liga is elkezdődik, ám az alakulatok többsége anyagi gondok miatt nem tudta vállalni a szereplést. Legutóbb 2019 novemberében játszottak hivatalos mérkőzést a megyeiben, akkor a téli szünetet követően a koronavírus miatt felfüggesztették a pontvadászatot.

A versenykiírás szerint a 4. Liga résztvevői egyszer mérkőznek meg egymással, sorsolás döntött arról, hogy ki mikor játszik idegenben, illetve saját közönsége előtt. Az együttesek vasárnaponként lépnek pályára, a zárófordulót a tervek szerint június 11-én rendezik. Mivel kilenc gárda nevezett, így minden fordulóban lesz egy szabadnapos csapat, amely ilyenkor Szentkatolna ellen játszik barátságos találkozót. A kilenc forduló lejártával bajnokot hirdetnek, aki Fehér megye győztesével játszik osztályozót a harmadosztályba jutásért. A párharc első meccsét június 18-án idegenben játsszák, a visszavágóra június 25-én itthon kerül sor.

Az 1. forduló programja (vasárnap): Barót–Perkő, Bardoc–Uzon, Szitabodza–Réty, Kovászna–Csernáton, Gelence szabadnapos. A mérkőzések 16 órakor kezdődnek.

Teremlabdarúgás

Mától vasárnapig Kézdivásárhelyen rendezik az élvonalba feljutó két csapatról döntő playoff-tornát. A torna tervezett programja: ma 18 órától Kolozsvár–KSE Futsal, 20 órától Piatra Neamț–Déva; szombaton 17 órától Piatra Neamț–Kolozsvár, 19 órától Déva–KSE; vasárnap 10 órától KSE Futsal–Piatra Neamț, 12 órától Kolozsvár–Déva.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. április 1., 10:30
    ÉRTÉKELÉS: 2

    És ne feledjük, Incze Kriszta ma bronzéremért küzd a budapesti birkózó Európa-bajnokságon a nők 65 kg-os súlycsoportjában…

    Flóra György