Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Jégkorong

Az eddig veretlen Háromszéki Ágyúsokra kőkemény mérkőzés vár szombaton 18.30-tól, ugyanis az Erste Ligában címvédő Csíkszeredai Sportklub látogat Kézdivásárhelyre. A zárt kapus mérkőzés élőben követhető a LiveEventen. Ezt követően sem dőlhetnek hátra a svéd Pelle Torstensson irányította narancs-kék mezesek, mivel hétfőn és kedden az előző bajnokság aranyérmese, a Brassói Corona, majd november 20-án és 21-én a Bukaresti Steaua lép a Deme László Műjégpályára, majd november 28-án a háromszékiek a Gyergyó Hoki Klub vendégeiként szállnak jégre a győzelemért.

A bajnokság újoncaként a céhes városiak eddig kategorikus győzelmeket arattak, két alkalommal a Sapientia U23, illetve szintén kétszer a Sportul Studențesc ellen diadalmaskodtak. A csíkiak eddigi hét román bajnokijukból ötöt nyertek meg, kétszer pedig vereséget szenvedtek: hosszabbítás után a Gyergyó Hoki Klub vendégeként maradtak alul, illetve szétlövéssel kaptak ki a Galaci CSM csapatától. A Háromszéki Ágyúsok és az Erste Ligában élen álló Csíkszeredai Sportklub az idény kezdete előtt két felkészülési mérkőzést játszott. Az elsőn simán nyertek a csíkiak (0–6), de a másodikon a kézdiek borsot törtek az Erste Liga-címvédő orra alá (3–5).

Labdarúgás, 3. Liga

Mindkét háromszéki labdarúgócsapat idegenben küzd a pontokért a harmadosztályos pontvadászat 12. fordulójában, a KSE ma a listavezető Székelyudvarhelyi FC otthonában, míg a Sepsi OSK II. szombaton Barcarozsnyón mérkőzik.

Izgalmasnak ígérkezik az 5. csoport székely rangadója, az éllovas Székelyudvarhelyi FC és a negyedik helyen álló KSE között. A listavezető hargitaiak eddig mindössze két alkalommal szenvedtek vereséget, először az odavágók során Kézdivásárhelyen (2–0-ra nyert a KSE), illetve másodszor az előző körben Pucioasa ellen (0–2). Az előző fordulóban a KSE is kapitulált, mégpedig hazai pályán Barcarozsnyó ellen (0–1). Ilyen előzmények után borítékolható, hogy mindkét csapat mindent tőle telhetőt megtesz a jó eredmény elérése érdekében.

Az udvarhelyiekkel pontegyenlőségben álló, de gyengébb gólaránya miatt második sepsiszentgyörgyiek az odavágón 2–1-re nyertek hazai pályán a rozsnyóiak ellen, ezt szeretnék most idegenben is megismételni.

Labdarúgás, barátságos mérkőzés

Az élvonalbeli Sepsi OSK és a másodosztályban érdekelt FK Csíkszereda szombaton 11 órától a sepsiszentgyörgyi városi stadionban játszik zárt kapus edzőmérkőzést – adta hírül közösségi oldalán a Sepsi OSK. Mint ismeretes, a válogatottak vb-selejtezői miatt hétvégén az élvonalbeli és a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban sem rendeznek fordulót, de a Sepsi OSK és az FK Csíkszereda igyekszik formában maradni a nemzetközi szünet alatt is.

Az 1. Ligában jelenleg a 12. helyen álló Sepsi OSK november 19-én a sereghajtó Academica Clinceni vendégeként kezdik meg az alapszakasz visszavágóit. Ezt követően a piros-fehérekre két Chindia Târgoviște elleni összecsapás vár, előbb otthon a bajnokság 17. fordulójában, majd idegenben, a Román-kupa negyeddöntőjében mérik össze erejüket a munténiai csapattal. A második vonalban kilencedik helyen állót FK Csíkszereda legközelebb november 20-án játszik tétmérkőzést, a ligautolsó Dacia Unirea Brăila otthonában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük