Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Labdarúgás, 1. Liga

Az FC Voluntaritól elszenvedett 2–1-es hazai vereséget követően újabb kőkemény ellenfél vár a Sepsi OSK-ra, a sepsiszentgyörgyiek hétfőn a címvédő Kolozsvári CFR otthonába látogatnak. Nemcsak az OSK-nak, a címvédőnek is van törlesztenivalója, mivel legutóbb elveszítette a vasutas derbit, 2–0-ra kikapott a Rapidtól. Ezzel a fellegváriak előnye hat pontra olvadt két üldözője, a Sepsiszentgyörgyön győztes Voluntari és a Mioveni ellen győzelmet arató FCSB-vel szemben. A papírforma az éllovas mellett szól, Dan Petrescu legénysége a Sepsi OSK ellen vívott eddigi 12 bajnoki közül kilencet megnyert, két pontosztozkodás mellett csupán egyszer tudott győzni a szentgyörgyi alakulat.

Nevében ugyan rangadónak számít, de az erőviszonyokat tekintve biztos nem lesz az a szombati Dinamo – Rapid meccs, de a vasárnapi Farul – FCSB összecsapás is érdekesnek ígérkezik.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, a 13. forduló programja: ma 17.30-tól FC U Craiova – Medgyesi Gázmetán, 20.30-tól Chindia Târgoviște – Universitatea Craiova; szombaton 15 órától FC Voluntari – FC Argeș, 17.30-tól CS Mioveni – FC Botoșani, 20.30-tól FC Dinamo – FC Rapid; vasárnap 20.30-tól FC Farul – FCSB; hétfőn 17.30-tól Academica Clinceni – Aradi UTA, 20.30-tól Kolozsvári CFR – Sepsi OSK.

Labdarúgás, 3. Liga

Az alapszakasz odavágó-sorozatának utolsó fordulójára kerül sor a hétvégén a harmadosztályban, mindkét háromszéki együttes idegenben teszi próbára magát a pontvadászat 9. körében. A szombati meccsek sorát a Kézdivásárhelyi SE indítja, a kék-fehérek 14 órától a Brassói SR vendégei lesznek. A Sepsi OSK II. 15 órától a CSO Plopeni otthonába látogat azzal a céllal, hogy újabb három pontot zsebeljen be.

Labdarúgó 3. Liga, 5. csoport, a 9. forduló műsora: ma Hermannstadt 2 – CS Blejoi; szombaton Brassói SR – KSE, CSO Plopeni – Sepsi OSK II., Brassói Kids Tâmpa – FC Pucioasa, Barcarozsnyói Olimpic – Székelyudvarhelyi FC.

Pályakerékpár

Ma kezdi meg szereplését a 2021-es pályakerékpáros világbajnokságon a megyeszékhelyi Sepsi-SIC sportolója, Szabó Norbert, aki a franciaországi Roubaix-beli megmérettetésen sprintben és az egy kilométeres időfutamban áll rajthoz. Szabó ma kora délután az egy kilométeres időfutam selejtezőivel kezdi meg vb-szereplését, majd szombat délelőtt a sprint kvalifikációjában teker. A megyeszékhelyi pályakerékpározó október 5–9. között a svájci kontinensviadalon egy kilométeren a 18., míg sprintben a 24. helyen végzett. Az idei pályakerékpáros világbajnokságon 37 ország színeiben összesen 205 kerékpáros áll rajthoz.  

Kosárlabda

Háromszéki csapatok nélkül zajlik a női kosárlabda Nemzeti Liga hétvégi, 4. fordulója. A címvédő Sepsi-SIC szabadnapos, a KSE pedig azért nem léphet parkettre, mivel soros ellenfelénél, az FCC Baschet Aradnál több játékos is megfertőződött koronavírussal, így pihenőre kényszerülnek. A program: ma Triumf Botoșani – Marosvásárhelyi Sirius; szombaton Kolozsvári U – Rapid Bukarest, Agronomia Bukarest – Alexandria, Szatmárnémeti VSK – Brassói Olimpia, Konstancai Phoenix – Târgoviște.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük