Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Az alábbi háromszéki  sporteseményeket ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Labdarúgás, III. liga

Mindkét háromszéki együttes hazai környezetben mérkőzik a harmadosztályos pontvadászat 6. fordulójában. A meccsek sorát ma a Sepsi OSK II. indítja, amely 15 órától a sereghajtó Barcarozsnyói Olimpic csapatát fogadja a városi stadion edzőpályáján. Az eddig mindössze egy győzelmet összegző szentgyörgyiek a rangsor nyolcadik helyéről várják az összecsapást, míg a Brassó megyeiek 2 pontjukkal a tizedikek.

A jelenleg harmadik helyen álló, 10 pontot gyűjtő Kézdivásárhelyi SE szombaton 15 órától azt a Brassói SR Municipalt látja vendégül a Sinkovits Stadionban, amelytől 6–4-es vereséget szenvedett az idei Román-kupa nyitókörében. A kék-fehérek revánsot vennének a kupabeli kudarcért, annál is inkább, mivel a brassóiak is ugyanannyi ponttal rendelkeznek. A mérkőzések továbbra is zárt kapusak.

Hirdetés
Hirdetés

Félmaraton

❌ ELMARAD a holnapra beharangozott félmaraton, mert a szakhatóságok ma megvonták a szervezőktől a szervezési jogot, azaz nem engedik meg nekik, hogy megtarthassák a sportrendezvényt.❌

Szombaton rendezik meg Sepsiszentgyörgyön a 18. kiírásához érkezett hagyományos futóversenyt, a Szentgyörgy Félmaratont. A versenyen egyéniben vagy a három fős váltó tagjaként lehet indulni. A félmaraton rajtja 10 órakor lesz, a korosztályok pedig: 12–15, 16–19, 20–29, 30–39, 40–49 és 50–59 évesek, illetve 60 éven felüliek, külön a nők és külön a férfiak. Nevezni a versenyre a mai nap folyamás 18–19 óra között, illetve a verseny napján 8–9.45 között a Szabadság téren felállított titkárságon. Nevezési díj 50 lej, amit a versenyszám átvételénél kell kifizetni (az a versenyző, aki egyéniben és váltóban is indul, csak egyszer fizet). Az esemény szervezői díjazzák a nyílt verseny és a váltók első három helyezettjét, valamint a korosztályonkénti legjobbakat, külön férfiakat és külön a nőket. A vegyes váltókat a férfi kategóriába sorolják be. Minden részvevő feliratos pólót, emlékérmet és oklevelet kap.

Az útvonal: Szabadság tér – Kós Károly utca – fordulópont a Katolikus templomnál – Kós Károly utca – Gróf Mikó Imre utca – December 1. sugárút – fordulópont a December 1. sugárút és a Nicolae Bălcescu útkereszteződésnél – December 1. sugárút – Kossuth Lajos utca – Körösi Csoma Sándor utca – Martinovics Ignác utca – Kossuth Lajos utca – fordulópont a Kossuth Lajos és Sólyom utca kereszteződésénél – Kossuth Lajos utca – Szabadság tér (tíz 2100 m-es kör).

Motokrossz

Szombaton és vasárnap Sepsiszentgyörgyön rendezik az idei országos motokrosszbajnokság utolsó előtti, negyedik futamát. A megmérettetésen két háromszéki versenyző is érdekelt, az ozsdolai Ördög Zoltán és a sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián.

A kétnapos versenyt a Sugásfürdő felé vezető út melletti pályán bonyolítják le, a járványügyi helyzet miatt nézők nélkül. Tompa Csaba főszervező szerint 13 kategóriában közel 100 versenyző harcol a dobogós helyezésekért. Ördög Zoltán – aki október 11-én Balkán-bajnoki címet ünnepelhetett – a 85, míg Tompa Krisztián a 250 köbcentis kategóriában három forduló után az élen áll összetettben. A bajnokság utolsó versenyének az Ilfov megyei Ciolpani ad otthont október 24-én és 25-én.

Tompa Csaba elmondta, a Trio Impex és Gocz András segítségével a pályát rendbe tették, várják a versenyzőket, továbbá bíznak benne, hogy az időjárás is mellettük áll, így szombaton szép időben rendezhetik a kvalifikációs futamokat és vasárnap a versenyeket. A főszervező hozzátette, legutóbb két éve szerveztek motokrosszviadalt Sepsiszentgyörgyön, 2018-ban a román bajnokság utolsó, ötödik fordulója zajlott Kovászna megyében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük