Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Október végi párbajok

A Román Kosárlabda-szövetség döntése értelmében az eddigi hét helyett kilenc csapattal kezdődik a női kosárlabda Román-kupa 2020–2021-es idénye. Az A-csoportba sorolt Kézdivásárhelyi SE együttese a Szatmárnémeti VSK, a Bukaresti Agronomia és az Alexandria alakulataival harcol a négyes döntőbe jutásért. A körmérkőzéses teremtornának Szatmárnémeti ad otthont október 27–29. között.

Eredetileg hat csapat nevezett a női kosárlabda Román-kupa idei kiírására, ám a szakszövetség Alexandriával és a Kolozsvári U együttesével egészítette ki a sorozat mezőnyét. Az első Euroliga-szezonjára készülő címvédő Sepsi–SIC alanyi jogon bejutott a négyes döntőbe, a többi nyolc gárdát pedig két csoportra osztották szét. Az A jelzésű négyesbe a Kézdivásárhelyi SE mellé a Szatmárnémeti VSK, a Bukaresti Agronomia és az Alexandria került, míg a B-be az Aradi FCC, a Brassó Olimpia, a Konstancai Phoenix és a Kolozsvári U csapatait sorolták be.

Hirdetés
Hirdetés

A magyar Molnár József edzette kék-fehérek október 27-én az Agronomia ellen kezdik meg kupaszereplésüket, másnap a házigazda VSK-val szemben lépnek parkettre, míg 29-én Alexandria lesz az ellenfél. Mint ismeretes a Final Fourba a Sepsi–SIC mellé a két csoportelső és a legjobb második helyezett jut be, a döntő előreláthatóan 2021 februárjában vagy márciusában lesz megtartva.

A négyszeres bajnok és ötszörös kupagyőztes Sepsi–SIC női kosárlabdacsapatunk közösségi oldalán jelentette be, hogy október 25–29. között a törökországi Izmitben játssza le a spanyol Spar Girona elleni Euroliga-selejtezőjét. Ugyanott lép pályára a magyar Aluinvent DVTK gárdája is, amely a házigazda Izmit Belediyespor együttesével találkozik. A főtáblára való feljutásról mindössze egy mérkőzés dönt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük