Hirdetés
Hirdetés

A parkolóbérletek meghosszabbításáról

Figyelembe véve, hogy Sepsiszentgyörgy több területén is lejártak az 5 évre szóló lakónegyedi parkolóhelyek bérleteinek érvényessége, az önkormányzat emlékezteti a lakókat, hogy a bérletek további öt évre meghosszabbíthatóak. Ennek értelmében egy kérvényt szükséges benyújtani a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati, tájékoztató és iktató irodájában. Felhívják a lakók figyelmét, hogy amennyiben tehetik, elektronikus levél formájában küldjék el a kéréseket a petitii@sepsi.ro e-mail-címre.

Ugyanakkor a Közpénzügyi Igazgatóság tájékoztatja a lakosságot, hogy a lakónegyedi parkolóhelyek bérlésének meghosszabbításához szükséges adóügyi bizonylat kiállítására a szakiroda kérése alapján kerül sor, ezért a bérlőknek nem szükséges személyesen igényelni és kiváltani az iratot. A hosszabbításra vonatkozó kérvény a már kiküldött értesítés átvételétől számított harminc napon belül nyújtható be.

A lakónegyedi parkolóbérletek meghosszabbításához a következő iratokat szükséges eljuttatni: típuskérés (megkapták az érintett személyek), személyazonossági igazolvány másolata (a parkolóhoz hozzárendelt lakcímmel), az autó (személyszállításra jogosult gépjármű) forgalmi engedélyének a másolata érvényes műszaki vizsga kíséretében. A parkoló bérleti díjának alapára nem változik, ugyanaz marad, mint amivel a lakó a parkolóhelyet elnyerte.

A benyújtott kérvény alapján számlázásra kerül a 2020-as év bérleti díjának hátralevő része, a bérlet lejárta és az év vége közötti időszak, valamint a 2021-es év bérleti díja. A fizetési határidő 2020. december 15-e. A kiállított számlákat postán keresztül juttatják el a lakókhoz.

Amennyiben a határidő lejártáig nem igénylik a parkolóbérletek meghosszabbítását, a parkoló bérleti joga megszűnik. Akik lemondanak a parkolóhelyről, a bérlet lejárta és a lezáró szerkezet leszerelésének dátuma közötti időszak bérleti díját is szükséges majd kifizetniük.

(A városháza közleménye)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 27., 10:25
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Azt írják, hogy a Városháza közleménye: A közleményből csak ez talál: A fizetési határidő 2020. december 15-e. A kiállított számlákat postán keresztül juttatják el a lakókhoz. Semmiféle kérvény semmiféle más nincs emlegetve a levélben!!!!

 • User
  Dátum: 2020. október 27., 18:57
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Kinek a szava ér? Vagy gondolod, hogy Fekete Attila azután ébredt fel, hátha valakik lemondják a parkolót, mert így nagyon zsúfolt a város. A kiküldött számlás levélben nincs szó semmi kérvényről, semmi 30 napról!!!!

 • User
  Dátum: 2020. október 28., 10:07
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A két hozzászólónak most járt le a bérleti szerződése? Mert esetleg ha nem, akkor természetesen csak számlát kapnak. Bár ki tudja, a levélnek legalább két verziója volt, lehet van egy harmadik is, ahol már kérvényt sem kérnek, csak küldik a számlát. Igaziból ez lenne a legjobb, automatikusan hosszabbítsanak, hacsak nem mondják le a szerződést.