Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Az év utolsó bajnoki mérkőzésére készül a Sepsi OSK, a labdarúgó Szuperliga 21. fordulójában, szombaton 15 órakor a Kolozsvári U együttesét fogadja. A női kosárlabda Nemzeti Ligában szombaton 17 órától hazai környezetben mérkőzik a KSE, míg az éllovas Sepsi-SIC vasárnap Marosvásárhelyre látogat.

Hirdetés
Hirdetés

Labdarúgás, Szuperliga

Érdekesnek ígérkezik a Sepsi OSK és Kolozsvári U közti párharc, már csak amiatt is, hogy a vendégek vezetőedzője Eugen Neagoe, aki korábban 58 meccsen keresztül irányította a háromszékieket. A háromszéki és a kolozsvári együttes történetük során korábban egyszer találkoztak, az augusztusi odavágón Mario Rondón góljával nyertek a piros-fehér mezesek, a mérkőzés azonban nem emiatt maradt emlékezetes, hanem a hírhedt U-szurkolók Magyarország- és magyarellenes skandálásai miatt, illetve amiatt, hogy a xenofób rigmusok miatt Sebastian Colțescu tíz percre félbeszakította az összecsapást.

Az OSK számára kötelező a győzelem a bukdácsoló Universitatea ellen – a kolozsváriak a 14. helyen állnak a táblázaton –, hiszen a csapat továbbra sincs felsőházi rájátszást érő pozícióban. Az előtte egy ponttal többet gyűjtött Hermannstadt – amely legutóbb az éllovas Farult tréfálta meg alaposan (4–0) – jövő kedden a címvédő Kolozsvári CFR vendége lesz.

A szombati mérkőzés csütörtökön kiírt esélylatolgatása némelyik fogadóirodánál: az Unibetnél a Sepsi OSK győzelmének nyereményszorzója 1,50, döntetlen 4,30, vendégsiker 7,10, a Mozart Betnél házigazdagyőzelem 1,60, döntetlen 3,80, vendéggyőzelem 6,00, a Betanónál a Sepsi OSK győzelme 1,62, a döntetlen 3,95, az Universitatea győzelme 5,50, az efbet nevű sportfogadási irodánál a három nyereményszorzó 1,57 és 3,75, valamint 5,25.

Labdarúgó Szuperliga, 21. forduló: ma 20 órától FC Voluntari–Konstancai Farul; szombaton 15 órától Sepsi OSK–Kolozsvári U, 20.30-tól Universitatea Craiova–Chindia Târgoviște; vasárnap 12 órától FC Argeș–CS Mioveni, 14.30-tól Petrolul Ploiești–FCU Craiova, 20.30-tól Aradi UTA–Bukaresti Rapid; hétőn 20 órától FCSB–FC Botoșani; kedden 20 órától Kolozsvári CFR–FC Hermannstadt. A 9. fordulóból elhalasztott, tegnap este pótolt FCSB–Kolozsvári CFR mérkőzés lapzárta után ért véget.

Kosárlabda, Nemzeti Liga

A 9. játéknappal folytatódik az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság, a KSE itthon, a Sepsi-SIC idegenben küzd a győztesnek járó két pontért.

A 4/3-as győzelmi mutatóval rendelkező KSE szombaton 17 órától a Bukaresti Agronomiát látja vendégül, amely idei hét meccséből csupán egyet tudott megnyerni. Az előző körben a rutinos Aradot megszorongató kézdivásárhelyiek számára tehát csak a győzelem elfogadható ezen a találkozón. A kék-fehér mezesek jótékonykodnak a mérkőzésen: a belépőjegyek árát a 6 éves futásfalvi Molnár Renátának ajánlják fel. A kislány veleszületett májbetegségben szenved, december 19-én életmentő műtét, majd hosszas rehabilitáció vár rá.

A százszázalékos mérleggel listavezető Sepsi-SIC vasárnap 15 órától az idei kiírásban gyengélkedő Marosvásárhelyi Sirius vendégeként lép pályára.

Fotó: Sepsi OSK

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük