Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Kosárlabda

A törökországi kiszállás után bukaresti próbatétel vár a Sepsi-SIC csapatára a női kosárlabda Nemzeti Liga 5. fordulójában. A sepsiszentgyörgyiek a Nesibe Aydin felett aratott 14 pontos (56–70) értékes győzelmet követően jó hangulatban állnak ki a merész álmokat dédelgető fővárosaikkal szemben. Mindkét együttes hibátlan eddig a bajnokságban, a Sepsi-SIC négy megnyert meccsel az élen áll, míg a Rapid három győzelemmel jelenleg a negyedik. A rangsor második helyét elfoglaló KSE szabadnapos a hétvégén.

Az 5. forduló műsora: szombaton 13 órától Kolozsvár – Brassó, 14 órától Alexandria – Marosvásárhelyi Sirius, 14.30-tól Rapid – Sepsi-SIC, 18 órától Târgoviște – Agronomia; vasárnap 18 órától Arad – Konstanca.

Labdarúgás, Szuperliga

A Sepsi OSK szombaton 15 órától a FC Argeș Pitești otthonában igyekszik helyreállítani megtépázott hírnevét a labdarúgó Szuperliga 17. fordulójában. A sepsiszentgyörgyiek számára katasztrofálisan alakult a legutóbbi négy játéknap az élvonalban, hiába játszottak jobban az ellenfélnél, sorra kikaptak az élcsapatoktól (Farul, CFR, FCSB, U Craiova), úgy, hogy mindössze egyszer sikerült betalálniuk. A piteștiek legutóbb a több sebből vérző aradiakat kényszerítették térdre, de a Petrolultól elszenvedett vereség és a Voluntari ellen elért döntetlen mellett az U Craiova felett aratott bravúros győzelemmel is büszkélkedhetnek, így egy ponttal megelőzik a kilencedik helyen álló OSK-t. A két csapat közti örökmérleg enyhén a sepsiszentgyörgyiek felé billen, tudniillik az eddigi öt egymás elleni összecsapásból kettőt a piros-fehérek nyertek, két döntetlen és egy vereség mellett. A júliusi odavágón az OSK simán nyert 4–0-ra.

A 17. forduló programja: ma 18 órától FC Botoșani – FC Voluntari, 21 órától Farul – Mioveni; szombaton 15 órától FC Argeș – Sepsi OSK, 18 órától Petrolul – Aradi UTA, 21 órától Universitatea Craiova – Kolozsvári U; vasárnap 16.15-től Hermannstadt – Chindia Târgoviște, 21 órától FCSB – FC Rapid; hétfőn 21 órától Kolozsvári CFR – FC U Craiova.

Labdarúgás, 3. Liga

A harmadik helyen álló Brassói SR alakulatát fogadja szombaton a nyolcadik Sepsi OSK II., míg a kilencedik helyen tanyázó KSE a második CSO Plopeni otthonába látogat a labdarúgó 3. Liga 10. fordulójában. A mérkőzések 14 órakor kezdődnek.

  1. Liga, 5-ös csoport, 11. forduló: ma 14 órától Székelyudvarhelyi FC–Zernyest; szombaton 14 órától Blejoi–Barcarozsnyó, Sepsi OSK II.–Brassói SR, Brassói Kids–Păulești, Plopeni–KSE.

Labdarúgás, 4. Liga

A 9. forduló programja (ifik 12, felnőttek 14 óráról): szombaton Barót–Bereck; vasárnap: Szitabodza–Réty, Csernáton–Kovászna, Papolc–Zágon, Nagyajta–Szentkatolna, Árkos–Bardoc, Gelence–Kézdiszentlélek.

Jégkorong

A romániai jégkorong-bajnokság aktuális idényében először játszik hazai jégen a Háromszéki Ágyúsok csapata, amely ma és holnap 18.30-tól a Sapientia U23-al méri össze erejét a Deme László Műjégpályán. Az Ágyúsok nemrég kétszer is legyőzték a Hargita megyei egyetemista csapatot, illetve egy győzelmet és egy vereséget könyveltek el Galac ellen. A belépő 25 lejbe kerül, 10 év alatti gyerekeknek ingyenes.

Asztalitenisz

A Nagy Mózes Sportklub asztalitenisz-szakosztálya szombaton és vasárnap hatodik alkalommal szervezi meg a Dobolyi Aladár nemzetközi emlékversenyt a Kicsid Gábor Sportcsarnokban, amellyel a kézdivásárhelyi asztalitenisz megálmodójára emlékeznek. Az idei kiírásra több mint 200 sportoló nevezett be, olyan nagynevű klubok is tiszteletüket teszik a versenyen, mint a Bukaresti Steaua vagy a Debreceni Asztalitenisz Klub. A négy korosztálynak szervezett versenyen az udvarterek városát 10 sportoló képviseli (Canea Kocsis András, Kovács Kristóf István, Balázs Boglárka, Handra Márk, Canea Kocsis Abigél, Simó Éliás Máté, Bejan Boglárka, Fábián Balázs, Csiszár Zsolt, Kovács Ignác). A verseny szombaton és vasárnap is 9 órakor kezdődik, a belépés díjtalan.

Fotó: Tofán Levente (archív)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük