Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK és a Diadalív

A Sepsi OSK és a Diadalív Sport

A Bukaresti Dinamo labdarúgócsapatának vezetősége üdvözli az illetékesek döntését, amelynek értelmében a Sepsi OSK elleni, november 8-i kupamérkőzést a fővárosi Arcul de Triumf (Diadalív) stadionban lehet lejátszani.

Hirdetés
Hirdetés

Külön köszönik a stadion gondnokságának és Novák Károly Eduárd sportminiszternek, ami azt jelenti, az RMDSZ-es tárcavezetőnek is fontos szerepe van az engedély kibocsátásában. Nem mindennapi esemény, hiszen az új arénában ez lesz a legelső klubközi focimérkőzés!

A Dinamo – Sepsi OSK mérkőzést az új rendszerű Betano Román-kupa (BRK) második fordulójában rendezik az A-csoportban. Az első fordulóban a Sepsi OSK 3–1-re győzött a Petrolul Ploiesti otthonában, a Dinamo pedig saját pályán (nem a Diadalív-stadionban) 0–0-ra játszott a FCU Craiova 1948 csapatával. A Dinamo – Sepsi mérkőzés november 8-án, kedden 21 órától kezdődik, a hírek szerint három tévécsatorna közvetíti: DigiSport 1, PrimaSport 1, OrangeSport 1. A BRK csoportkörének harmadik (záró) fordulójában, december első hetében a Sepsi OSK az FC Voluntarit fogadja.

A Diadalív-stadion névadója a közelben lévő történelmi jellegű (sokak által vitatott) első világháborús emlékmű, és egyben műemlék építmény. A 8000 férőhelyes új stadiont 2021. július 3-án avatták a Románia – Argentína rögbimérkőzéssel (17-24). Azóta egyik romániai labdarúgó klubcsapatnak sem sikerült kibérelnie az arénát bár egy-két mérkőzésre, a Dinamo az első, amely megkapta az engedélyt, ennek feltételeit nem részletezték. A stadionban korábban rögbimérkőzések, ojnalabda-viadalok voltak, de Románia női fociválogatottja is játszott már az arénában. Az élvonalbeli labdarúgó csapatok közül többen nehezményezték, hogy nem használhatják a Diadalív-stadiont, például az FCSB vezetői is háborogtak emiatt.

A Sepsi OSK következő kupaellenfele a 2. Liga középmezőnyében áll 17 ponttal, 4 pontra lemaradva a felsőházi rájátszást jelentő 6. helytől. A Dinamo – Sepsi OSK kupamérkőzés is szerepel a tipptáblákon, a szakértők által megadott nyereményszorzók sima vendéggyőzelmet jeleznek. 

Fotó: Sepsi OSK

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük