Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Soha rosszabb idényt a Sepsi OSK-nak

Soha rosszabb idényt a Sepsi OSK-nak Sport

Igen jó hangulatban zárta a 2021–2022-es bajnoki idényt a Sepsi OSK klub vezetősége, ami főleg az 51 nap különbséggel elnyert két trófeának, a Román kupának és a Szuperkupának köszönhető. Diószegi László tulajdonos, Hadnagy Attila klubigazgató és Cristiano Bergodi vezetőedző szerdán a stadion konferenciatermében megtartott sajtótájékoztatón értékelte a mögöttük levő hónapokat.

Hirdetés
Hirdetés

– Katasztrofális idénykezdés után a hetedikek lettünk – kezdte mondanivalóját Diószegi László – de aztán sikerült begyűjteni a Román Kupát, a Szuperkupa pedig bónusz volt – vélte. Szót ejtett az új stadion szerepéről is, melynek köszönhetően egyre nőtt a nézőszám, egyúttal köszönetet mondott az előző stáb munkájáért is, továbbá a nézőknek a „frenetikus szurkolásért”, mint mondta, ők voltak minden mérkőzésen a 12. játékos. Emellett a klubtulajdonos elismeréssel szólt az U17-es és U19-es csapatok teljesítményéről is.

Ami a jövőt illeti, a nyáron hat játékost igazolt le a Sepsi OSK, velük és a legutóbb megszerzett Jonathan Rodriguez argentin középpályással, akinek tegnap írták alá a szerződését, most már teljes a keret, minden pozícióra van két játékos. Velük a következő bajnoki idényben szeretnének a felsőházi rájátszásba jutni, illetve megcsípni a dobogó egyik fokát. „Reálisan a 3., 4., 5. hely jöhet számításba”, értékelte Diószegi. Hozzátette, két–három éven belül egyre több szentgyörgyi és szentgyörgy környéki játékost akarna kinevelni a „nagy csapat” számára. E cél érdekében is az utánpótlás-nevelő osztály élére kinevezte Suciu Valentint, akivel a csapat korábban már történelmet írt, a negyedik ligából feljutott a felsőházba.

Hadnagy Attila is nehéznek minősítette a múlt szezon elejét, amikor sok döntetlen meccsel vesztettek értékes pontokat, ami oda vezetett, hogy megváltak Leo Grozavu edzőtől. A Voluntari-jal szembeni vereség után viszont egy bravúros menetelés kezdődött, Bergodival megtalálták a hangot azok a játékosok is, akik Grozavuval nem. Az új edző szerénységét, tapasztalatát, ambícióját mindkét vezető méltatta, egyetértve abban, hogy szerződtetése nagy nyereség a klubnak. Cristiano Bergodi csak pozitívumokat mondott a környezetről, a stábról és vezetőségről, meg a játékosokról, akik a kezdeti nehézségek után sem veszítették el munkakedvüket, lelkesedésüket. Realista módon a felsőházba való jutást tűzte ki célul, teret hagyva a meglepetéseknek is.

Az OSK tulajdonosa mindenkit arra biztatott, hogy jövő csütörtökön szurkoljon a csapatnak a Konferencia-liga-mérkőzésen. A jegyeket mától (péntektől) kezdik árusítani, első körben a bérleteseknek. A 8240 férőhelyből 220-at az ellenfél csapat szurkolóinak kell biztosítani, így csak 7500 jegyet értékesíthetnek. „Ez egy új nézőcsúcs lenne, és az érdeklődés több mint óriási”, fogalmazott Diószegi.

***

Oltyán bók

A 2022–2023-as bajnoki rajt kapcsán Mihai Rotaru, az Universitatea Craiova labdarúgó csapatának finanszírozója igen hízelgően nyilatkozott első ellenfeléről, a Sepsi OSK-ról. A tulajdonos nem tartja elképzelhetetlennek azt sem, hogy a háromszékiek jövő tavasszal a bajnoki címért lesznek versenyfutásban. „Nehéz rajt lesz, hiszen olyan csapattal játszunk, amely megnyerte a Románia Kupát és a Szuperkupát. Az utóbbi időben nekünk nem sikerült legyűrni a Sepsi OSK-t. Egy amolyan ki-ki mérkőzés lesz. Előfordulhat, hogy ahogyan az előző másfél évtizedben az Astra Giurgiu, a Viitorul Konstanca vagy az Unirea Urziceni meglepetéseket okozott, bajnoki címet is szerezve, most a Sepsi OSK vagy a Rapid Bukarest részéről jön meglepetés. Jó ügyvezetés mellett ez a két csapat képes a bajnoki címért harcba szállni”, mondotta Rotaru a Pro Arena kereskedelmi televízió műsorában.

A sportfogadási irodák azonban ,,az Universitatea győzelmét jósolják, a Casa Pariurilor például a Sepsi OSK győzelmére 3,25-ös értékű nyereményszorzót kínál, döntetlenre 3,15 az ajánlat, míg az Universitatea Craiova győzelme 2,35-ös szorzót érhet. Megjegyzendő, hogy a szorzók változhatnak a mérkőzésig, s a mérkőzés idején egy vezető vendéggól megfordíthatja az állást. (bl)

Az első forduló programja:

Péntek: Hermannstadt – CS Mioveni (18.30), CS Universitatea – Sepsi OSK (21.30). Szombat: FC Argeș – UTA (18.30), Kolozsvári CFR – Rapid (21.30). Vasárnap: Farul – FCU Craiova (18.30), FCSB – Kolozsvári U (21.30). Hétfő: FC Botoșani – Chindia (18.30), Petrolul – Voluntari (21.30).

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük