Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sípmestereket keresnek

Sípmestereket keresnek Sport

A Román Labdarúgó-szövetség Központi Játékvezetői Bizottsága a megyei, területi testületekkel közösen tanfolyamot szervez az országos focibírói állomány kiegészítése, felerősítése céljával. Jelentkezhetnek 14–25 éves fiatalok, lányok, hölgyek, fiúk, férfiak. A megfelelő erőnléti és egészségi állapot alapfeltétel.

Hirdetés
Hirdetés

A képzés összesen 20 órát foglal magába, egy-két vagy legfeljebb három hónapos időszakra elosztva. A tanfolyam kiírói igyekeznek bevonni ismert nemzetközi játékvezetőt is, aki az egyik tanórát tartaná. A tanfolyam legfontosabb „tantárgya” a labdarúgás általános szabályzata, emellett, a romániai labdarúgás szervezésének és sportnaptárának két versenyszabályzata (ROAF és RODAF névrövidítéssel ismeretesek a szakirodalomban). Egyéb részleteket a román szakszövetség honlapján vagy a területi, megyei fociszövetségeknél és játékvezetői testületeknél lehet megtudni. Minden megyei testület számára fontos lehet a tanfolyam követése, mert a központi illetékeseknek kifejezett célja, hogy egész Romániában egységesítsék a futballbírói képzés módszertanát.

Kyros Vassaras (Kírosz Vasszarasz), a romániai Központi Játékvezetői Bizottság görög nemzetiségű elnöke lelkes hangon üdvözölte a tanfolyam programtervezetét, megemlítve a saját példáját, hogy tudniillik ő 18 éves korában kezdte a futballbírói képzést, s kitartó munkával elérte azt, hogy később részt vett olimpián, Európa-bajnokságon s világbajnokságon is.

– Elméleti és gyakorlati képzés lesz. Nagyon fontos, hogy fiatalokat toborozzunk a romániai futballbírói testületbe. A bíráskodás fő tevékenységként és kiegészítő foglalkozásként is gyakorolható. Rendkívüli elégtételeket kínáló hivatás. Romániának jelenleg is olyan nemzetközi tekintélyű futballbírói vannak, akikre méltán lehetünk büszkék –, nyilatkozta Sorin Boca megfigyelő, egy értékes játékvezetői szakkönyv szerzője.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük