Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lehet ennél lejjebb?

Szerdán a Kolozsvári CFR-t a BL-selejtező első körében búcsúztatta az örmény Pyunik Erevan. A Dan Petrescu által edzett kincses városbeli vasutascsapat ezzel több negatív rekordot is megdöntött, a legsúlyosabb, hogy Romániának 60 év után ismét nem lesz képviselője az Európa Ligában (az egykori UEFA-kupa – szerk.).

Hirdetés
Hirdetés

A jereváni 0–0-lal végződött odavágó után Petrescu csapata határozottan lépett pályára, ám Păun 2. percbeli lövését az ellenfél kapus szögletre hárította. A kolozsváriak támadásai azonban hamar góllá értek. A 6. percben egy szabadrúgást követően Deac beadásából Boateng fejelte Yurchenko kapujába a labdát. A CFR a gólt követően is uralta a mezőnyt, azonban Păun (17. perc) kapufát, Manea (26) pedig lesgólt lőtt, elpuskázva a 2–0 lehetőségét. A kolozsvári védőknek semmi dolga nem akadt az első játékrészben, így a CFR-drukkerek a sima továbbjutás reményében várták a második félidőt.

A folytatásban a CFR hozta a Petrescu vezetése alatt megszokott minimáljátékot, nem igazán veszélyeztette az ellenfél kapuját (csupán az 59. percben jutottak el a Pyunik 16-osáig), megelégedve az 1–0-ás vezetés megőrzésével. Ám ezúttal a szólásbeli korsó eltörött a kúton: a 89. percben, amikor a vasutasok esze már a következő BL-beli ellenfélen, a luxemburgi Dudelange-on járt, Gajici szögletrúgásból egyenlített, így következett a hosszabbítás. A 94. percben Petrescu fellélegezhetett, miután Petrila Deac passzát követően 2–1-re módosította az állást, ám az újabb visszavonulásnak is meglett az eredménye: előbb Harutinian hagyott ki büntetőrúgást, ám az utolsó percben ismét Gajici egyenlített, miután az addig remekül védő Bălgrădean kétszer is tévesen mentett. A büntetőrúgások következtek: a Pyunik az összeset értékesítette, míg a CFR-nél Camora és Petrila hibázott, így jövő héten a Pyunik ellenfele lesz a BL-továbbjutásért folytatott selejtező második fordulójában a Dudeange, míg a CFR Andorra bajnokával, a félprofi Inter Club d’Escaldes-dal küzdhet a Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában. Előbb azonban szombaton a Szuperliga első fordulójában a Rapidot látja vendégül…

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük