Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sima győzelem a Feröer-szigetek ellen

Sima győzelem a Feröer-szigetek ellen Sport

Nem jelentett gondot Feröer-szigetek legyőzése a román labdarúgó-válogatottnak, amely kedden este sima, 4–1-es győzelmet aratott az Európa-bajnoki selejtező második fordulójában.

Hirdetés
Hirdetés

A kolozsvári mérkőzésen Románia az első félidő közepén öt perc leforgása alatt három gólt szerzett, és gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát. Előbb a hazai pályán játszó Ciprian Deac talált be, majd pontrúgások után a Svédországban is eredményes Claudiu Keșeru duplázott. A szigetországiak a tizenegyesgóllal szépítettek. A végeredményt George Pușcaș állította be, aki a tizenhatoson kívülről lőtt szépségdíjas gólt. A román válogatott első pontjait szerezte a selejtezőcsoportban, amelyben két idegenbeli találkozó következik számára, júniusban Norvégia és Málta vendégeként játszik.

Ugyanekkor a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Luis Enrique nélkül is érvényesítette a papírformát, és Alvaro Morata góljaival 2–0-ra győzött Máltán, míg Norvégia Svédországgal játszott nem mindennapi hajrá végén 3–3-as döntetlent.

Az F csoport állása: 1. Spanyolország 6 pont (gólkülönbség: 4–1), 2. Svédország 4 (5–4), 3. Románia 3 (5–3), 4. Málta 3 (2–3), 5. Norvégia 1 (4–5), 6. Feröer-szigetek 0 (2–6).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük