Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Divatba kell hoznunk értékeinket!

Divatba kell hoznunk értékeinket! Kultúra

Minden eddigi alkalomnál többen voltak jelen a sepsiszentgyörgyi Szent József templom plébániájának hittantermében a Szorgos kezek díszítőművészeti szakkör éves kiállításának tegnapi megnyitóján, amelyet megtisztelt jelenlétével Szabó Lajos kanonok és Szatmári Ferenc, a Romániai Magyar Népművészeti Szövetség elnöke is.

Hirdetés
Hirdetés

A 13 éve működő szakkörnek 25 tagja van, akik táborokban, képzéseken folyamatosan továbbfejlesztik tudásukat, de ahogy a kör elnöke, Vinkler Aranka elmondta, maguk is szerveznek hímző- és gyöngyöző nyári táborokat.

Szatmári Ferenc fontosnak tartotta, hogy a kézimunkakör tagjai olyan darabokat alkossanak, amelyek a mindennapi élet részévé válnak, és arra biztatta őket, a kiállítással alapozzák meg egy majdani, egész Erdélyt átfogó hímzésgyűjtemény létrehozását. Szabó Lajos kanonok felszólította az asszonyokat, őrizzék azokat a kulturális, hitbéli értékeket, amelyek nélkül sem székelyek, sem magyarok nem lehetünk.

Ezek után Köllő Irénke mutatta be az érdeklődőknek a kiállított munkákat, volt köztük komádi, kalocsai, rábaközi, de kalotaszegi vagdalásos és udvarhelyi varrottas, árapataki szálán varrott, szabadrajzú háromszéki és úrihímzés is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük