Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Az első meccs a Sportklubbé

A Csíkszeredai Sportklub idegenben szerzett előnyt a jégkorong Erste Liga döntőjében, miután az első mérkőzésen 7–3-ra győzött a Ferencváros vendégeként. Eredmény, Erste Liga, döntő, 1. mérkőzés: FTC-Telekom – Csíkszeredai Sportklub 3–7 (1–2, 2–3, 0–2), gólszerzők: Walls (8.), Roczanov (23.), Pavuk (25.), illetve Becze (6.), Valchar (7.), Bíró (25.), Gecse (26.), Sukalov (29.), Papp (52.), Részegh (59.). Tegnapi lapzártánk után újra összecsaptak a felek, a párharc az egyik fél negyedik sikeréig tart. A csíki együttes ezt megelőzően 2013-ban jutott legutóbb fináléba a regionális nemzetközi sorozatban.

Hirdetés
Hirdetés

Sérülések sújtják a CSM-t

Román sajtóértesülések szerint véget ért Dragana Cvijics idénye, a CSM Bukarest szerb válogatott beállója térdproblémák miatt nem léphet pályára a hazai kézilabda-bajnokság és a Bajnokok Ligája hátralévő mérkőzésein. Cvijics már régóta bajlódott porcsérüléssel, de fájdalmai olyan elviselhetetlenek lettek, hogy nem halogatható tovább a műtét. Ez azt jelenti, hogy a szintén sérült balátlövő, Cristina Neagu mellett újabb klasszisát veszítette el a CSM, és ez döntő lehet a francia Metz elleni BL-negyeddöntős párharc során. Az értesülések szerint Andrea Lekics sincs tökéletes állapotban, hátsérülése miatt bizonytalan, mikor játszhat ismét. A klub bejelentette, hogy három év után nem tart igényt Paula Ungureanura, aki a nyáron távozik a bukaresti csapattól.

 

Bajban az ukránok

Az Európa-bajnoki selejtezők B csoportjának élén áll a négy pontos ukrán labdarúgó-válogatott. Első mérkőzésükön egy bravúrosnak mondható döntetlent értek el a címvédő Portugáliával, majd Luxemburg ellen kicsikarták a győzelmet. Egy honosított játékos – Júnior Moraes – vélhetően jogosulatlan szerepeltetése miatt viszont elveszíthetik a megszerzett pontokat, és Luxemburg ugorhat a csoport első helyére. A Sahtar Donyeck játékosa miatt nem teljesítették a FIFA egyik szabályát, amely szerint honosított labdarúgó csak akkor képviselheti a nemzetet a válogatottban, ha 18. életévének betöltése után legalább öt évet élt megszakítás nélkül az érintett országban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük