Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sikerrel vették az első akadályt

Sikerrel vették az első akadályt Sport

Másodszor választották a korosztályos megyei labdarúgó-válogatott élére a kézdivásárhelyi Csengeri Attilát. A B licences edző összeállította a játékoskeretet, és már el is kezdték a sorozatot.

Hirdetés
Hirdetés

A Kovászna megyei U14-es válogatott 2006-ban született kisfocistákból áll, amely a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) által szervezett Reménységek turnéján szerepel. Összesen 44 csapattal indult a kiírás, amelyeket régiónként csoportokba osztottak, a háromszékiek a központi régióba kerültek, Maros, Hargita, Szeben, Brassó és Fehér megyei társaikkal. A csapatok oda-vissza alapon mérkőznek egymással, rendszerint vasárnaponként, majd a legjobb három továbbjut a következő szakaszra. A sorozat legfőbb célja a román U14-es válogatott kialakítása, az utánpótlás figyelemmel követése, illetve fejlesztése.

A megyei válogatott az első fordulóban a Szeben megyeiek ellen győzedelmeskedett 4–3 arányban, vasárnap pedig Brassóban méri össze erejét a barcaságiakkal. Csengeri Attila tájékoztatása szerint Háromszéken körülbelül 40 U14-es korosztályú aktív játékos van, ez a szám sokkal nagyobb más megyékben, Szebenben például 120-ra tehető. Egy mérkőzésre 17 játékost nevezhet, akik a szabályok értelmében azonos játékidőt tölthetnek a pályán, 2x 30 percet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük