Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Bukta Dániában

Vereséggel mutatkozott be a 2021-es magyar-szlovén közös rendezésű ifjúsági, U21-es korosztályú labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében a román válogatott. Mirel Rădoi szövetségi kapitány csapata kétgólos hátrányból a hajrában szépített Florinel Coman találatával, majd a hosszabbításban az FCSB játékosa elpuskázta az esélyt az ikszre, miután kihagyta a tizenegyest. Románia így 2–1-re kikapott Dániában, és legközelebb október 10-én Ukrajna ellen hazai pályán folytatja a selejtezőt. A 8-as csoportban még Finnország, Észak-Írország és Málta található. Az összesen kilenc selejtezőcsoportból az első helyezettek és a legjobb második biztosítja be helyét a kontinenstornára, a többi második helyen végzett együttes pedig pótselejtezőt játszik. A két házigazda, Magyarország és Szlovénia alanyi jogon vesz részt a két év múlva rendezendő kontinenstornán, amelyen először tizenhat válogatott szerepel majd.

Hirdetés
Hirdetés

Az angolok és Ronaldo is szórta a gólokat

Az angol labdarúgó-válogatott 5-3-as győzelmet aratott Koszovó felett Southamptonban, az Európa-bajnoki selejtezősorozat keddi játéknapján. A szigetországi együttes ezzel immár 43 meccs óta veretlen az Eb-, illetve világbajnoki selejtezőket tekintve, ezeken az összecsapásokon 9 döntetlen mellett 34 siker a mérlege. Az Eb-címvédő és Nemzetek Ligája-győztes portugálok Litvániában nyertek a négygólos Cristiano Ronaldo vezérletével. Ronaldo ezzel már 93 találatot szerzett válogatott mezben, ő az első európai labdarúgó valaha, aki 90 fölé jutott.

 

Tiltott a focimeccs

Felgyújtotta magát, majd napokkal később életét vesztette az az iráni nő, akit hazájában azért állítottak bíróság elé, mert kilátogatott egy futballmérkőzésekre. Iránban 1981 óta törvény tiltja, hogy nők a stadionban tartózkodjanak férfi sportesemények idején. Az utóbbi időben egyre több férfinak álcázott nő surrant be iráni stadionokba, hat hónaptól két évig terjedő börtönbüntetés kockázatát vállalva ezzel.

A FIFA közleményben fejezte ki együttérzését, korábban augusztus 31-ig adott határidőt Iránnak, hogy írják át a törvényt és engedjék be a nőket a stadionokba.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük