Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sepsi OSK: egy pont idegenből

Sepsi OSK: egy pont idegenből Sport

Egy ponttal tért haza Ploieşti-ről a Sepsi OSK labdarúgócsapata, miután szombaton nem bírt az újonc Chindia Târgoviştével az élvonalbeli pontvadászat 9. fordulójában. A büntetőt hibázó sepsiszentgyörgyiek számára ez volt az idényben a negyedik mérkőzés, amelyen nem tudtak betalálni, összességében pedig a hetedik döntetlenjüket játszották.

Lendületesen kezdte a mérkőzést a Sepsi OSK, Karanovic két alkalommal is távolról próbálkozott, sikertelenül. Bő félóra elteltével a hazaiak kimutatták foguk fehérjét, előbb Neguț veszélyes beadása csattant a felső lécen, majd Voduț lőtt fölé.

Alig kezdődött meg a második félidő, amikor büntetőhöz jutott a piros-fehér mezes együttes, miután a hazai kapus, Aioani szabálytalankodott Karanoviccsal szemben. Maga a sértett állt a labda mögé, azonban erőtlen lövését könnyedén hárította a román ifjúsági válogatott kapuvédője. A mérkőzés további részében a három pontot érő találat megszerzésére törekedtek a csapatok, eredménytelenül. Az eddig mindössze egy-egy győzelmet begyűjtő együttesek csatájából egyik fél sem került ki győztesen, testvériesen megosztoztak a pontokon. A Sepsi OSK legközelebb a Hermannstadt ellen javíthat, a piros-fehérek továbbra is adósok első hazai sikerükkel a 2019-es esztendőben.

„Szomorú vagyok, mert két pontot vesztettünk a Chindia ellen. Tisztelem az ellenfelet, viszont úgy gondolom, jól játszottunk, volt lehetőségünk gólt szerezni, de nem rúgtuk be a tizenegyest, ami kiábrándító. Ha a rangsor közepén szeretnénk maradni, meg kell nyernünk a mérkőzéseket, főleg úgy, hogy büntetőrúgásból szerezhettünk volna gólt. Minden játékosnak éreznie kellene, hogy a győzelem a legfontosabb, és nem lehet könnyedén elszórni a pontokat. Nem érzek nyomást, de egyáltalán nem vagyok elégedett azzal, amit eddig mutattunk, mert többre vagyunk képesek” – nyilatkozta a mérkőzés után László Csaba vezetőedző, hozzátéve, pályafutása alatt soha nem volt zsinórban ennyi nyeretlen mérkőzése.

Hirdetés
Hirdetés

Labdarúgás, I. liga, alapszakasz, 9. forduló: Chindia Târgoviște–Sepsi OSK 0–0. Ploiești, Ilie Oană Stadion. Vezette: Sebastian Colțescu.

Târgoviște: Aioani – Neciu (Burlacu, 81.), Pițian, Benga, Martac – Yameogo, Mihai (Rață, 61.), Bic, Neguț – Florea (Dumitrașcu, 72.), Voduț. Vezetőedző: Viorel Moldovan. Sepsi OSK: Fejér – Ștefan, Tincu, Barisić, Kilyén (Dimitrov, 56.) – Carnat, Vașvari, Flores (Deaconu, 63.), Gál-Andrezly – Karanovic (Bouhenna, 90+2.), Safranko. Vezetőedző: László Csaba. Sárga lap: Martac (42.), Neguț (67.), illetve Kilyén (31.), Carnat (38.).

További eredmények: Academica Clinceni–Astra Giurgiu 1–1, Kolozsvári CFR–FC Voluntari 5–0, Bukaresti Dinamo–FC Botoșani 1–1, Jászvásári Poli–Hermann­stadt 0–0. A Kraiova–FCSB találkozó tegnap esti lapzártánk után kezdődött, az FC Viitorul–Medgyesi Gázmetán mérkőzést ma 21 órától rendezik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások