Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

RÖVIDEN Sport

Az ország legjobbjai között

Mintegy 170 sportoló részvételével rendezték meg az elmúlt napokban a felnőtt birkózók egyéni országos bajnokságát, amelyen Háromszéket a Sepsi–SIC (edző: Mátéfi Árpád), illetve a Sepsiszentgyörgyi MSK (edző: Mátéfi Árpád, Barabás György) csapata képviselte. A sepsiszentgyörgyi sportolók két bajnoki cím mellett egy-egy ezüst- és bronzérmet, valamint egy ötödik helyezést érdemeltek ki.

A Sepsi–SIC három birkózólányát nevezte a viadalra, Incze Kriszta (65 kg) és Cătălina Axente (76 kg) kenterbe verte a mezőnyt és aranyérmet szerzett. Az 50 kilogrammos súlycsoportban szőnyegre lépő Maria Cioclea a dobogó második fokára állhatott fel, a Sepsi-SIC csapata így második helyen zárt a csapatversenyben. A municípiumi sportklubtól Orbán Lóránt a 74 kilogrammos kategóriában bronzérmet szerzett, míg csapattársa, Tatár Otília (68 kg) az ötödik helyen végzett.

Leszerepelt a válogatott

A romániai női kosárlabda-válogatott mindkét mérkőzését elveszítette az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik és negyedik fordulójában. A trikolórok előbb csúfos vereséget szenvedtek Temesváron Magyarországtól (40–99), majd Izlandon maradtak alul 68–58 arányban. A magyar válogatott vasárnap 77–66-ra kikapott a spanyol együttestől, de továbbra is jó esélyük van arra, hogy csoportmásodikként kijussanak a kontinenstornára. Izland első győzelme egyben azt jelenti, hogy a spanyolok már biztos Eb-résztvevők. A csoport állása: 1. (és már Eb-résztvevő) Spanyolország 8 pont, 2. Magyarország 6, 3. Románia 5 (215-333), 4. Izland 5 (239-358). Az Eb-selejtezők jövő év februárjában folytatódnak.

Tanfolyam labdás szóvivőknek

A romániai Nemzeti Futballakadémia (ANF) az előző évhez hasonlóan idén is képzést hirdetett labdarúgó kluboknál tevékenykedő sajtóreferenseknek, illetve ilyen munkakörben elhelyezkedni kívánó személyeknek. A beiratkozásokat december 5-ig fogadják. A részletekről és teendőkről a fociakadémia, valamint a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) internetes honlapján lehet tájékozódni. A tanfolyam résztvevői hivatalos tanúsítványt kaphatnak 1. és 2. ligás klubok sajtószóvivői munkakörének elfoglalására. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük