Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

Három magyar csapat a főtáblán

A címvédő Sopron Basket a belga Mechelen vendégeként csütörtökön kezdi meg szereplését a női kosárlabda Euroliga 2022/2023-as idényében, amelyben harmadszor fordul elő, hogy három magyar csapat is főtáblás. Az NB I-ben 15-szörös aranyérmes soproniak áprilisban sporttörténelmet írtak azzal, hogy az isztambuli Final Four megnyerésével, első magyar klubként felültek a kontinens trónjára. A sort a Szekszárd nyitja meg, amely ma 20 órakor a legutóbb negyedik USK Praha csarnokában szerepel, majd csütörtökön 21.30-kor a Sopron Belgiumban, míg a DVTK 20.30-kor az olasz Schiónál vendégeskedik. A két nyolcas csoportból az alapszakasz végén négy-négy gárda jut tovább a negyeddöntőbe, ahol már kieséses rendszerben, az egyik fél második sikeréig folytatódnak a küzdelmek.

Átigazolási ügyosztály a FIFÁ-nál

Az új-zélandi Aucklandban a női világbajnokság döntő tornájának sorsolásához kapcsolt munkaülést tartott a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vezetősége és versenybizottsága. A FIFA-tanácskozás egyik kiemelt témája a tagországok játékos-átigazolási tevékenységének a szabályozása és átláthatósága. Megszavazták a FIFA Clearing House rendszabályzatát, amely 2022. november 16-án lép érvénybe hivatalosan. (A clearing house más ágazatokban is használatos, a jelentése elszámolóház, avagy pénzügyi műveletek intézete.)

A FIFA a korábbinál is nagyobb figyelmet szentelne a világfutball játékosátigazolási mozgásainak tisztaságára, a törvénytelenségek, adócsalások, sikkasztások megelőzésére. Központi adatbázis révén kívánják követni a játékosátigazolások, illetve szerződések kifizetésének pénzösszegeit. A FIFA arra számít, hogy a Clearing House ügyosztály révén évi átlagban 400 millió dollárnyi részesedést oszthatnak ki a tagországok legeredményesebb, reményteljesebb utánpótlásképző klubjainak, központjainak. Ez az összeg az ötszöröse lenne a jelenlegi támogatási ráfordításnak. A FIFA-tanácskozáson érintették a kiskorú labdarúgók átigazolási, szerződtetési műveleteinek bizonyos részleteit, és arra kérték a tagországokat, tartsák tiszteletben a különleges szabályokat. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük