Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dobogóközelben Bukarestben

Dobogóközelben Bukarestben Sport

A Román Fallabdaszövetség az Európai Fallabdaszövetség tagszervezeteként az elmúlt hétvégén Bukarestben rendezte meg a Romanian Junior Open nemzetközi versenyt, amelyen négy sepsiszentgyörgyi sportoló tette próbára magát.

Hirdetés
Hirdetés

A nemzetközi ifjúsági körverseny romániai szakaszán hét országot – Bulgária, Görögország, Horvátország, Izrael, Románia, Svájc, Ukrajna – képviselve 54 gyerek vett részt. A sepsiszentgyörgyi Huni Squash SKE négy játékost nevezett a rangos megmérettetésre, akik közül a legjobb eredményt Szén László érte el, az U17-es korosztályban épp csak lemaradva dobogóról, a negyedik helyen végzett. Szebeni Gergő ugyanebben a korosztályban hetedik lett, míg U19-ben Dávid Márk a kilencedik helyen végzett, Kovács Kristóf pedig tizedik helyen fejezte be első nemzetközi versenyét.

„Nagyon jó mérkőzéseket láthattunk a hétvégén a fővárosban. Dávid Márk kivételével a többi három fiúnak ez volt az első nemzetközi versenye. A kellemes meglepetést Szén László okozta, aki nem csak megnyerte élete első nemzetközi mérkőzését, maga mögé szorítva görög ellenfelét, hanem bravúros teljesítménnyel a negyedik helyen végzett. Ez egy jóval magasabb színvonalú torna volt, mint amihez szokva vagyunk, viszont remek példa arra, hogy kitartó munkával hova lehet elérni” – értékelt Bara Hunor edző.

Bara Hunor tájékoztatása szerint az október 14–16. között Temesváron megszervezett fallabda Román-kupán Madaras Simona képviselte a háromszéki klubot, aki a nyolcadik helyen végzett a női Pro kategóriában. A fallabdázók következő megmérettetése a Romanian Open Squash lesz, amelynek november 18–20. között Kolozsvár ad otthont. A játékosok versenyeken való részvételét Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala támogatja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások