Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Készülnek az idényrajtra

A szombati idényrajtra készülő Sepsi-SIC két hasznos felkészülési mérkőzést vívott az Euroliga egyik legjobb együttese, a ZVVZ USK Praha vendégeként. Az első mérkőzésen a cseh együttes végig vezetett, azonban a zöld-fehérek nem hagyták magukat leszakítani, ám így is 82–72 (26–18, 16–19, 20–16, 20–19) arányú vereséget szenvedtek. Pontszerzőink: Khadijiah Cave 33/3, Borislava Hristova 12, Britney Jones 12/6, Ioana Ghizilă 5, Bethy Mununga 4, Maria Jespersen 3, Annemarie Gödri-Părău 2, Ivana Kmetovska 1.

A második edzőmérkőzésen ennél sokkal simábban nyert a prágai csapat: 73–58 (23–16, 14–4, 21–12, 15–26). Pontszerzőink: Ghizilă 12/6, Mititelu 10/6, Jones 9/9, Hristova 8/3, Mununga 5, Jespersen 5/3, Cave 4, Kmetovska 2, Gödri-Părău 2, Cătinean 1. Hatszoros bajnokcsapatunk a héten itthon folytatja a ráhangolódást a bajnoki rajtra, szombaton 16 órától a Kolozsvári Universitatea ellen kezdi meg szereplését a címvédés felé vezető úton.

 

Háromból három

A Sepsiszentgyörgyi Kiválósági Központ kézilabdásai eddigi mindkét mérkőzésüket megnyerték az A-divíziónak nevezett másodosztályban. A többnyire Sepsi-SIC játékosok alkotta fiatal gárda Jászvásáron folytatta a kiváló idényrajtot, ahol 26–23 (13–10) arányban nyertek. A siker annál édesebb, mivel a moldvai gárda egyike azon csapatoknak, amely harcol a Nemzeti Ligába jutásért. Carmen Cartaș és Eugen Ciulei lányai őrzik második helyüket a táblázatban, eddigi mindhárom mérkőzésüket megnyerték. A másodosztályban a következő találkozó szintén idegenben lesz a Galaci CSM II. ellen október 8-án.

 

Az NL-elit tagja marad Magyarország

Befejeződik a labdarúgó Nemzetek Ligája 2022-es kiírásának csoportköre. A magyar válogatottnak az A divízióban a németek elleni lipcsei 0–1 után a csoportelsőséghez (és az NL-döntőbe kerüléshez) egy pont is elég ma este 21.45-től az Eb-győztes olaszok ellen. A finnek ellen leikszelő román együttes a B divízióban a kiesés elkerülésért küzd, a trikolóroknak mindenképp győzniük kellene ma az éllovas bosnyákok ellen, viszont a bennmaradásuk már a finnek eredményétől is függ.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük