Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Értékes pont idegenből

Értékes pont idegenből Sport

A Sepsi OSK másodcsapata hiába alakított ki sok helyzetet, a hálóba nem sikerült betalálni, az ellenfél pedig egy szerencsés gólnak köszönhetően elvitte mindhárom pontot Szentgyörgyről. A KSE számára idegenben termett babér, a 2–2-es döntetlennel a kézdiek letaszították az első helyről a CS Blejoit a 3. Liga 5. fordulójában.

Hirdetés
Hirdetés

 

Bátran kezdett a hazai pálya előnyét élvező sepsiszentgyörgyi együttes, amely negyedóra elteltével megszerezhette volna a vezetést Plopeni ellen, azonban Nistor Ákos lövését a vendégkapus hárította. A folytatásban is a házigazdák birtokolták többet a labdát, azonban eredménytelenül, egy beadást követően a középen érkező Cristian Gyulai senkitől sem zavartatva fölé rúgta a labdát. A gól nélküli első félidőt követően a Prahova megyei átvette az irányítást, és 81. percben előnyhöz jutott miután a háromszéki védők nem tudtak felszabadítani, Iancu pedig kapásból a hálóba továbbított (0–1). A ráadásban Vlad Toma kiegyenlíthetett volna, de elhibázta a lövést, így továbbra is várni kell a piros-fehérek idénybeli első hazai sikerére.

  1. Liga, 5. csoport, 5. forduló: Sepsi OSK II.–Plopeni 0–1 (0–0).

Sepsiszentgyörgy, városi stadion. Vezette: Cosmin Roman (Jászvásár). Sepsi OSK II.: Gedő – Popa, Cîrstean, Dobozi, Mitu, Grigore, Rența (Răducioiu, 80.), Gyulai (Kocsis, 63.), Nistor, Șerban (Toma, 63.), Vura (Ilie, 63.). Edző: Valentin Suciu. Plopeni: Georgescu – Niță, Alecsandru, Giuroiu, Cheșnoiu, Vlad, Rusu (Iancu, 46.), Ciobanu, Lazăr (Răileanu, 46.), Rudaru, Dănilă (Păun, 90+5.). Edző: Daniel Dumitrache. Gólszerző: Iancu (81.).

A KSE Blejoiba látogatott szombaton, avagy a listavezető fogadta a sereghajtót. A játékban nem mutatkozott meg a táblázatbeli különbség, a Bunduc (Ferencz, 76.) – Bânță (Bandi, 76), Tankó, Péter, Gajdó – Pál, Gáll, Albu N. (Astrit, 76.) – Albu A. (Popescu, 57.), Szőcs, Sánta L. (Fábián, 58.) összeállításban pályára lépő céhes városiak meggyőző teljesítményt nyújtottak a csoport talán legjobb együttese ellen. A színvonalas mérkőzésen a KSE talált be először, egy előrevágott labdát Albu Attila továbbított a hálóba. A házigazdák a második félidő elején kiegyenlítettek, majd egy óra elteltével a vezetést is átvették, ezzel azonban nem törték meg a kék-fehérek lendületét. A hajrában összejött az egyenlítés a Gazda-csapatnak, Gáll Attila értékesítette a Popescu által kiharcolt büntetőt. Ez volt a KSE második döntetlenje az idényben, ezt a játékot kell átmenekíteniük a folytatásba, ha győzelmeket is szeretnének.

CS Blejoi – Kézdivásárhelyi 2–2 (0–1), gólszerzők: Lambru (47.), Şandru (60.), illetve Albu A. (35.), Gáll (83. – tizenegyesből).

További eredmények: Székelyudvarhelyi FC – CS Păulești 0–1, Brassói Kids Tâmpa – Zernesti Olimpic 2–1, Barcarozsnyói Olimpic –Brassói SR 1–2. Az állás: 1. Plopeni 15 ponttal, 2. S Blejoi 13, 3. Kids Tâmpa 7, 4. Păulești 7, 5. Székelyudvarhely 6, 6. Brassói SR 6, 7. Sepsi OSK II. 5, 8. Barcarozsnyó 5, 9. Zernest 4, 10. KSE 2.

Fotó: Miska Brigitta

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük