Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Pont nélkül tértek haza

Üres kézzel tért haza a szezonnyitóról az FK Csíkszereda labdarúgócsapata, amely szombaton délelőtt Désen kezdte a 2. Liga alapszakaszának új kiírását. A jó iramú, látványos mérkőzésen a Dican-legénység szerzett vezetést, a 62. percben El-Sawy játszotta be magát a tizenhatos területére, ahol szabálytalankodtak ellene, a megítélt büntetőt pedig Kovács Lóránt értékesítette (0–1). A dési cserék jól szálltak be a meccsbe, a 73. percben Pop közelről bólintott a hálóba (1–1), majd alig tíz perc múlva a szintén csereként beálló Bogdan kapáslövése talált utat a kapuba (2–1), ezzel mindhárom pontot megszerezte az Unirea Dés. Az FK a második fordulóban, a Concordia Chiajna csapatát fogadja.

Labdarúgó 2. Liga, 2022–2023-as szezon, alapszakasz, 1. forduló, eredmények: Progresul Spartac – Bukaresti Dinamo 0–1, Unirea Slobozia – Nagybányai Minaur 3–0, Dési Unirea – FK Csíkszereda 2–1, Sellenberki SK – Brassói FC 1–0, Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Újszentesi SK 0–1, Concordia Chiajna – CSM Slatina 0–3, Gloria Buzău – Temesvári Ripensia 1–0, Galaci Oțelul – Jászvásári Poli 0–0, Temesvári ASU Poli – Konstancai Unirea 1–0. Kedden 20 órától: Bukaresti Steaua – Bukaresti Metaloglobus.

Külön szinteken folytatják

A román U18-as leány kézilabda-válogatott a 13–16. helyekért, a magyar válogatott viszont érmes helyezésekért, akár az aranyért is folytathatja a küzdelmet az észak-macedóniai korosztályos világbajnokságon. A romániai csapat eredményei a középdöntő csoportban: 31-33 Dél-Koreával, 27-28 Németországgal. A Sepsi-SIC válogatott játékosai közül Anamaria Grigore remekelt az ázsiaiak ellen, amikor 6 gólt dobott. A 13–16. helyekért előbb Irán, majd a portugál és brazil válogatottak egyike a vetélytárs.

A magyar U18-as válogatott eredményei a középdöntőben: 32-16 Brazíliával, 24-19 Norvégiával. Vasárnap este, lapzárta után a negyeddöntőben Egyiptom következett, és papírforma-győzelem esetén az elődöntőben a Svédország – Dél-Korea mérkőzés továbbjutója a hétfői ellenfél. A világbajnokság a szokásostól eltérően nem hétvégén, hanem a hét közepén, szerdán zárul. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük