Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Ne maradjon le az idei Sportnapokról!

A Sportnapok szervezői felhívják az egyesületek és szervezetek figyelmét, hogy a rendezvény jelentkezési határideje augusztus 15. Aki szeretne részt venni a közel 150 program valamelyikén, jelentkezzen időben, küldje be a regisztrációs ívet a sepsisportnapok@gmail.com-re. Ugyanitt várják azok jelentkezését is, akik idén először kapcsolódnának be a háromnapos sporteseménybe. További tájékoztatásért keressék a szervezőket e-mailben, vagy a 0744.757.088-as telefonszámon.

Rus Pisában folytatja

A MOL Fehérvár hivatalos honlapján jelentette be, megállapodott az Serie B-ben szereplő AC Pisa csapatával, hogy a tizennégyszeres román válogatott Rus Adrián az olasz együttesben folytatja pályafutását. A Sepsiszentgyörgyön is megfordult játékos 2019 nyarán érkezett Fehérvárra, az elmúlt három szezonban 57 NB I-es bajnokin lépett pályára, ezeken egy gólt szerzett, a Magyar Kupában 11 alkalommal játszott. Ez idő alatt egy bajnoki ezüstöt (2020), egy bronzot (2021) nyert, és van egy ezüstérme a Magyar Kupából is. A múlt heti Gabala SC elleni 4–1-re megnyert hazai EKL-selejtezőn kezdőként pályára lépve góllal búcsúzott. Pisában csapattársa lesz a magyar válogatottban 63 meccsen szerepelt Nagy Ádám, aki 2021 augusztusa óta erősíti az együttest, amely idén csak az utolsó osztályozón maradt alul a Monzával szemben.

Rajt a kajak–kenu vb-n

Ma a kanadai Halifaxben megkezdődik a kajak-kenu világbajnokság, amelyen az épeknél 32, a paraversenyekben pedig nyolc magyar indul. Az idei program szokatlanul alakul a sportágban, hiszen az év fő versenye, a vb megelőzi a kontinensviadalt, amelyre szintén augusztusban, a müncheni multisport Eb keretében kerül majd sor 18–21-én. A Magyar válogatott gerincét fiatal versenyzők alkotják, közülük többen még utánpótláskorúak. Magyarország tavaly hat aranyérmet szerzett a vb-n, a címvédők közül Noé Bálintnak, Kőhalmi Emesének (mindkettő K-1 5000 m) és Adolf Balázsnak (C-1 5000 m) lesz lehetősége Halifaxben megismételni a 2021-es sikerét. A döntőkre szombaton és vasárnap kerül sor 17 órától, ezeket a Duna World élőben közvetíti.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük