Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ciprusi vagy kazah ellenfél

Ciprusi vagy kazah ellenfél Sport

Az UEFA versenyszervező testülete különleges stílust honosított meg, általában egy fordulóval hamarabb kisorsolják az európai kupaküzdelmek lehetséges mérkőzéseit, a párosításokat. Ennek egyik oka a kupasorozatok felgyorsult üteme, hiszen júliustól hetente vannak selejtezők.

Hirdetés
Hirdetés

Az európai szakszövetség svájci székházában kedd délután tartották az Európa Konferencia Liga (EKL) utolsó selejtezőkörének sorsolását, ahol a csoportkörbe jutás a tét. Amennyiben a Sepsi OSK továbbjut a svéd Djurgarden-nel szemben, az Apoel Nicosia (ciprus)–Kizilzsar (kazah) párharc győztesével fog megküzdeni az utolsó selejtezőkörben. A svédek elleni első összecsapást csütörtök este rendezik Szentgyörgyön, a visszavágót egy héttel később.

A Kolozsvári CFR előbb a Sahtyor Szoligorszk ellen kell bizonyítson, amennyiben sikerrel veszik az akadályt, akkor az NK Maribor (szlovén)–HJK Helsinki (finn) csata vesztesével kerül szembe. Az Universitatea Craiova ellenfele vagy az FC Lugano (svájci), vagy a Hapoel Be’er Sheva (izraeli) lesz, feltéve, ha most felülmúlják az FK Zorja Luhanszk-t. Az FCSB a harmadik körben a DAC ellen játszik, amennyiben legyőzik a dunaszerdahelyieket, akkor a csoportkörbe jutásért a Viking FK (norvég)–Sligo Rovers (ír) párharc győztesével mérik össze erejüket.

A MOL Fehérvár FC a Bundesligában szereplő 1. FC Kölnnel találkozhat az EKL selejtezőjének negyedik, utolsó fordulójában, ha továbbjut a harmadik körből, míg a Kisvárda Master Good együttesére az osztrák Wolfsberger vagy a máltai Gzira United várhat.

Ezt megelőzően lebonyolították a Bajnokok Ligája playoffkörének a sorsolását is, amelynek értelmében a Ferencváros a moldáv vagy a cseh bajnokkal csaphat össze. Amennyiben a Fradi továbbjut az azeri Qarabag elleni párosításból, akkor a FC Sheriff Tiraspol–FC Viktoria Plzen győztesével találkozik. A győztes ősszel a BL-, a vesztes az Európa-liga-főtáblán szerepelhet. Érdekesség, hogy a Sheriff Tiraspol az előző idényben csoportkörös volt a BL-ben, ott a többi között legyőzte a későbbi győztes Real Madridot is. A cseh bajnok legutóbb a 2018–19-es idényben szerepelt a főtáblán. A playoffkörben az odavágókat augusztus 16-án és 17-én, a visszavágókat augusztus 23-án és 24-én játsszák le.  A Bajnokok Ligája fináléját 2023. június 10-én rendezik az isztambuli Atatürk Stadionban.

A Qarabag – Ferencváros párharc ma 19 órakor kezdődik. Tény, hogy a Fradira nehéz feladat vár, hiszen az azerbajdzsáni ellenfél az első körben a lengyel Lech Poznańt egy hazai 5–1-es győzelemmel búcsúztatta, a következő körben pedig az FC Zürichet verte. A párbaj vesztese az Európa Liga playoff-körében fog játszani az ír Shamrock Rovers vagy az albán FC Shkupi 1927 ellen, két hét múlva.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük