Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Ötödik hely Hannának

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub cselgáncsozója, Balogh Hanna az 5. helyen végzett a Besztercebányán rendezett XVI. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF), amelynek szombaton volt a záró napja. A sepsiszentgyörgyi sportoló a 70 kg súlycsoportban lett ötödik, miután a kisdöntőben alulmaradt a grúz Nino Gulbanival szemben. A román küldöttség 19 érmet – 5 arany, 8 ezüst és 6 bronz – szerzett az olimpiai fesztiválon, ezzel a kilencedik helyen végzett az éremtáblázaton. Magyarország az 5. lett ebben a rangsorban. A verseny honlapja szerint az éremtáblázat első helyét Olaszország szerezte meg 21 arany-, 12 ezüst- és 14 bronzéremmel, utána Németország (9, 8, 15), Spanyolország (8, 7, 4), Nagy-Britannia (7, 5, 6) és Magyarország (6, 9, 9) a sorrend. A viadalon 39 nemzet fiatal versenyzői végeztek dobogós helyen. A szerzett érmek számát tekintve a magyar küldöttség 24 medáliájával a harmadik lett, az olaszok (47) és a németek (32) mögött.

Aranyérem az egyetemistáknak

Július 17. és 30. között a lengyelországi Łódź adott otthont a 6. Európai Egyetemi Játékoknak, ahol a Sepsi-SIC két játékosa, Ioana Ghizilă és Ștefania Cătinean is szerepelt a Pitești Egyetem színeiben. Az Argeș megyei együttes mindenkit maga mögé utasítva aranyéremmel zárta a megmérettetést, miután öt mérkőzést megnyert és csak egyszer szenvedett vereséget. Ezeken a találkozókon Ioana Ghizilă 72 ponttal, Ștefania Cătinean pedig 28 ponttal segítette csapatát.

Kolozsváron játszanak

Spanyolország és Hollandia ellen vív felkészülési mérkőzést szeptember végén, Kolozsváron a román U21-es korosztályú labdarúgó-válogatott – közölte a román szövetség. Florin Bratu szövetségi kapitány együttese folytatja a felkészülést a 2023-as Európa-bajnokságra, amelynek Románia és Grúzia ad otthont. A román szövetség korábban azt is közölte, hogy a felnőtt válogatott a Nemzetek Ligája idei kiírásának szeptemberi zárása után előbb november 17-én szintén Kolozsváron a szlovénekkel játszik barátságos mérkőzést, majd három nappal később a Moldovai Köztársaság otthonában lép pályára.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük