Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Irány Törökország!

Lejátszotta második felkészülési mérkőzését a labdarúgó 2. Liga augusztus eleji rajtjára készülő FK Csíkszereda, amely szombaton este döntetlent ért el az élvonalban érdekelt Konstancai Farul ellen. A csíkszeredaiak már a 6. percben megszerezték a vezetést, Schieb ellentámadásból volt eredményes (0–1), de alig öt perc múlva Ion révén a tengerpartiak egyenlítettek (1–1). A többi találatra egészen a legvégéig kellett várni, három perccel a lefújás előtt a Hagi-csapat Casap tizenegyesesből szerzett találatával átvette a vezetést (2–1), a hosszabbításban azonban Ivanovici mintegy 12 méterről belőtte a csíkiak egyenlítő gólját (2–2). A székelyföldieknél bemutatkozott egy 25 éves szlovén belső védő, Klemen Nemanič, aki előzőleg a Tabor Sežana csapatánál játszott. Az FK Csíkszeredának ez volt a második félkészülési mérkőzése idén nyáron, az elsőn 1–0-ás vereséget szenvedett a Chindia Târgoviște együttesétől. A székelyföldi csapat a tervek szerint pénteken, július 8-án törökországi edzőtáborba utazik.

 

Készülnek a szintlépésre

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) és a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) illetékes szakértői igyekeznek megfelelő módon előkészíteni a videóbíró romániai bevezetését. A VAR (video assistant referee) hivatalos bemutatkozása július 9-én, a Kolozsvári CFR– Sepsi OSK Szuperkupa-döntőn esedékes. Ezek után az élvonalbeli bajnokság 2022–2023-as bajnoki idényének mindegyik mérkőzésén jelen lesz.

A VAR alkalmazásával kapcsolatosan a kijelölt játékvezetők több tanfolyamon vettek részt. A legjobbak már vezettek is olyan nemzetközi mérkőzéseket (kluboknak, válogatottaknak), ahol volt VAR. A szakszövetség a napokban tájékoztató kampányt indított az 1. Liga klubjainak és a mérkőzéseket közvetítő vagy felvételek alapján bejátszó és elemző tévétársaságoknak, illetve általában a sportsajtónak. Június 30-án például Alexandru Deaconu, a VAR romániai bevezetését, alkalmazását, működtetését irányító cég menedzsere a GSP sportmédiacsoport (gsp.ro, Gazeta Sporturilor, GSP Live) vendége volt, és csaknem kétórás előadást tartott, válaszolva a jelenlévők kérdéseire is. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük