Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Visszalép a VSK

Nem indul a 2022–2023-as bajnoki idényben az előző szezon bronzérmese, a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata. A szatmári piros-fehérek éveken keresztül a sorozatbajnok Sepsi-SIC elsőszámú kihívójának számítottak a hazai porondon. „A döntést azt követően hoztunk meg, hogy alaposan kiértékeltük a csapat előző idénybeli szereplését. Nem szeretnénk és nem is fogjuk megszüntetni a klub kosárlabda-szakosztályát, támogatjuk az U15-ös csapatot, további korosztályos csoportokat kívánunk létrehozni, beruházni a gyerekeink jövőjébe, saját utánpótlásbázist kialakítani, amelyből kikerüljenek a felnőtt csapat sztárjai” – idézi a klub hivatalos Facebook-oldala Muresán Istvánt, a Szatmárnémeti Városi Sportklub elnökét.

Nyolc között a magyarok

A magyar férfi vízilabda-válogatott 18–14-re nyert a grúz csapat ellen szombaton, így százszázalékos teljesítménnyel végzett csoportja élén, és jutott közvetlenül a hazai rendezésű világbajnokság szerdai negyeddöntőjébe. Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese ezt megelőzően 12–8-ra verte a montenegróiakat és 20–6-ra a brazilokat. A magyarok a nyolc között a címvédő olasz és ausztrál együttes párharcának győztesével találkoznak 22 órakor.

Hosszú lecsúszott a dobogóról

Hosszú Katinka negyedik helyen végzett 400 méter vegyesen a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság szombati zárónapján. A 33 éves háromszoros olimpiai bajnok, a szám ötszörös győztese címvédőként 4:37.89 perccel csapott célba. A számot a kanadai Summer McIntosh nyerte junior világcsúccsal, 15 évesen és 311 naposan a szám második legfiatalabb világbajnoka lett az amerikai Tracy Caulkins után, aki 1978-ban 15 évesen és 224 naposan diadalmaskodott.

Magyarország Milák Kristóf két aranyérmének köszönhetően a hetedik helyen zárt a budapesti vizes világbajnokság medencés úszásának éremtáblázatán. Az első helyen a 17 aranyérmet, és összesen 45 érmet szerző, ezzel saját vb-rekordját megdöntő Egyesült Államok végzett Ausztrália, Olaszország és Kanada előtt. Románia szintén két aranyérmet gyűjtött David Popovici révén.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük