Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Az első magyar olimpikon hódeszkás

Indulhat a február 4-én kezdődő pekingi téli olimpián a hódeszkás Kozuback Kamilla, aki a világranglistán elért pontjai alapján jutott ötkarikás kvótához. A Magyar Snowboard Szövetség hétfőn jelentette be, hogy a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) megerősítette a 17 éves sportoló pekingi részvételi jogát. Kozuback a félcső versenyszámban indulhat majd a téli játékokon, és ő az első magyar hódeszkás, aki kijutott az olimpiára. A sportági szövetség emlékeztetett rá, hogy Kozuback csak tavaly decemberben kezdhette meg a kvalifikációs versenyeket, de a rendelkezésére álló rövid idő alatt is össze tudta gyűjteni az ötkarikás részvételhez szükséges világranglista pontokat. Kozuback Kamilla Calgaryban született, édesanyja magyar, édesapja kanadai. A magyar sportolók közül hét – 5 férfi és 2 nő – rövidpályás gyorskorcsolyázó, egy műkorcsolyázó páros, valamint egy-egy férfi és női sífutó szerzett a hódeszkás induló előtt olimpiai kvótát.

Még egy legendával kevesebb

Kedden hajnalban 88 évesen elhunyt Francisco Gento, a Real Madrid legendája, az egyetlen játékos a labdarúgás történetében, aki hatszor nyerte a Bajnokcsapatok Európa-kupáját. Annak a csapatnak a kapitánya volt, amelyben együtt játszott Alfredo di Stéfanóval és Puskás Ferenccel. Gento haláláig a Real Madrid tiszteletbeli elnöke volt. A pozíciót legjobb barátjától, Alfredo di Stéfanótól örökölte meg, aki 2014-ben ment el. Az ötvenes évek végén, illetve a hatvanas években ők ketten, kiegészülve Puskás Ferenccel a kor legfélelmetesebb, szinte legyőzhetetlen támadógépezetét alakították. Spanyolországban és az egész kontinensen rettegték a nevüket, a balszélső vezérletével olyat tettek, amire azóta sem volt példa: ötször egymásután nyerték meg a Bajnokcsapatok Európa-kupáját (a Bajnokok Ligája elődje).

A kiváló labdarúgó 1971-ben fejezte be a labdarúgást, 18 év alatt a Real Madriddal összesen 23 trófeát nyert. Egészen idáig egyedüli csúcstartója volt a klubnak, a brazil Marcelo pont vasárnap érte be azzal, hogy a királyiak nyerték a spanyol szuperkupát az Athletic Bilbaóval szemben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük