Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Kalith Attila emlékére

A Zöld Nap Egyesület, partnerségben a kézdivásárhelyi önkormányzat sportirodájával, ma 10–19 óra között sportnapot szervez a néhai Kalith Attila emlékére a Sinkovits Stadionban és a Kicsid Gábor Sportcsarnok környékén. A rendezvény elsődleges célja a sport, a mozgás fontosságának tudatosítása az egészséges életmód jegyében. A résztvevők számára a szervezők olyan mozgásos játékokat és mozgásformákat igyekeznek megmutatni, amelyek aktívan megmozgatják minden testrészünket, mindamellett hangulatos időtöltésnek is teljesen megfelelnek.

Új lendülettel a világélvonal felé

A magyar női kézilabda-válogatott a héten két selejtezőt játszik a 2022. évi Európa-bajnokságra. A tegnap esti Portugália elleni mérkőzés után vasárnap 19 órától Topolcsányban (Topolcany) Szlovákia lesz az ellenfél. A csoport negyedik tagja Spanyolország. A papírforma egyértelműen magyar és spanyol továbbjutást ígér. A jövő évi Eb helyszíne Észak-Macedónia, Montenegró és Szlovénia. A 16 csapatos döntő torna időszaka: 2022. november 4-20. A 2024. évi női kézilabda Európa-bajnokságon 24 csapat vehet részt, a döntő torna házigazdái: Magyarország, Ausztria, Svájc.

A magyar válogatott új szövetségi kapitányát nemrég nevezték ki. Golovin Vlagyimir az 1990-es évek eleje óta él Magyarországon, magyar-ukrán kettős állampolgársággal rendelkezik. Irányításával a magyar utánpótlás válogatott világbajnok és Európa-bajnok lett, azt a korosztályt nevezik a magyar női kézilabda „új aranygenerációjának”, noha igaz, a magyar U16-U20-as korosztály az utóbbi 3-4 évben nyolcból hét vb- vagy Eb-döntőt megnyert, nyilván nem mind ugyanazzal a játékoskerettel és nem mind Golovin irányításával. A magyar szakszövetség őt látja képesnek arra, hogy az ifjúsági szinten kimagasló teljesítményt nyújtó játékosokat a felnőtt válogatottba is eredményesen beépítse. A selejtezők után bő egy hónappal a magyar női kézilabda válogatott elkezdi a felkészülést az idei, spanyolországi világbajnokságra (december 2-19.), ahol Németország, Csehország és Szlovákia a csoportellenfél, az első három jut középszakaszba. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük