Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rajtra készek az Ágyúsok

Rajtra készek az Ágyúsok Sport

Hazai jégen mutatkoznak be „élesben” a Háromszéki Ágyúsok, szombaton és vasárnap 18.30-tól játsszák az idény első bajnoki mérkőzéseit a Sapientia U23 ellen, a kézdivásárhelyi Deme László Műjégpályán. A svéd Pelle Torstensson irányította kék-narancs mezes alakulat többnyire tehetséges, fiatal székelyföldi játékosokra alapozva igyekszik a kitűzött célt teljesíteni, azaz a negyedik helyen zárni a pontvadászatot.

Hirdetés
Hirdetés

A 2021–2022. évi idényben a Háromszéki Ágyúsok mellett a címvédő Brassói Corona, az előző idényben ezüstérmes Csíkszeredai Sportklub, a Galaci CSM, a Gyergyói Hoki Klub, a Bukaresti Steaua, a Sapientia U23 és a Sportul Studențesc lesz érdekelt a romániai bajnokságban. A nyolc együttes előbb egy teljes kört játszik idegenben és hazai környezetben, ahol dupla fordulókat rendeznek, azaz két nap alatt kétszer találkoznak. Ez csapatonként 28 mérkőzést jelent. Ezután az első négy helyezett külön folytatja a pontvadászatot a korábbihoz hasonlóan dupla fordulókkal, ez újabb 12 találkozót jelent mindenkinek. Az 5–8. helyezettek alkalmanként egy meccset játszanak, vagyis hat mérkőzése lesz mindenkinek. Az alapszakasz után az egymás ellen elért eredményeket továbbviszik a csapatok.

Az Ágyúsok fiatal gárdája kiegészült négy tapasztalt orosz jégkorongozóval, a korábban már bejelentett Szergej Pajor és Roman Kobelev mellé leigazolták Alekszandr Bolsakovot és Vitalii Karamnovot. A 29 éves Alekszandr Bolsakov korábban már kilenc különböző bajnokságban játszott, 2015-ben a téli Universiade aranyérmese lett az orosz válogatottal. A 189 centiméter magas játékos a háromszéki együttes nagyágyúja, akinek az lesz a szerepe, hogy vállalja a konfliktusokat és biztonságot nyújtson a gólra törő csatároknak.

A 32 éves Vitalij Karamnov jégkorongozó családból származó irányító, aki a védekezésben is fontos szerepet vállal. Édesapja a Dinamo Moszkva oszlopos tagja volt, és később az NHL-ben szereplő St. Louis Blues csapatát is erősítette. Vitalij KHL-tapasztalattal érkezett Háromszékre, korábban orosz és ukrán bajnokcsapatok tagja volt. A csapatban az lesz a szerepe, hogy pozitív töltést adjon és valódi karmesterként győzelemre vezesse társait.

A Háromszéki Ágyúsok készen állnak a bajnoki rajtra, a klubvezetés optimista, egyedül attól tartanak, hogy a járványhelyzet súlyosbodása miatt nem játszhatnak majd nézők előtt – tudtuk meg Máthé Zsolt alelnöktől. Jelen állás szerint a szombati és vasárnapi mérkőzéseken biztos lehet szurkolni a kék-narancs mezeseknek, a belépőjegy felnőtteknek 20 lejbe kerül, gyerekeknek ingyenes a belépés, viszont szükség lesz védettségi igazolványra. Aki nem tud a helyszínen szurkolni, a LiveEventen követheti élőben a meccseket. Az együttes októberben előreláthatóan további négy mérkőzést játszik, 15-én és 16-án a bajnoki címvédő Brassói Corona, majd 20-án és 21-én az Erste Liga-győztes Csíkszeredai Sportklub látogat Kézdivásárhelyre.

A háromszéki együttes a felkészülés során jól szerepelt a Székelyföld-kupán, ahol második lett, majd szeptemberben további két edzőmérkőzést játszott a Csíkszeredai Sportklubbal (0–6, 3–5), illetve egyet a Bukaresti Steauával (6–2).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások