Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Kupaellenfélre vár a Sepsi OSK

A prosport.ro hírportál értesülései szerint a labdarúgó Román-kupa nyolcaddöntőire előkészített sorsoláson a Sepsi OSK a 2-es számú urnában kap helyet, mégpedig alig négy másik csapat társaságában! Ez azt jelentené, a többi tizenegy csapat közül várhat ellenfélre. Ha helyes a prosport.ro értesülése, a 2-es urna összetétele ez lesz: Sepsi OSK, FC Voluntari, FC Hermannstadt, Rapid Bukarest, FC Buzău. Az 1-es urna: FCSB, Universitatea Craiova, Chindia Târgoviște, Gaz Metan Medgyes, Dinamo Bukarest, Dunărea Călăraşi, Politehnica Temesvár, Campionii FC Argeș Pitești, ACSO Filiași, Minaur Nagybánya, U Craiova 1948. Jó hír a lehetséges beosztásban, hogy a Sepsi OSK kaphat alsóbb osztályú csapatot, akár a harmadik ligás Filiașit vagy Minaurt is. Rossz hír, hogy csak az esetben játszhat saját pályán a Sepsi, ha az FCSB-vel vagy az Universitatea Craiovával kerül össze.

A Román-kupa nyolcaddöntőinek irányadó dátuma 2021. október 27., ám a hagyomány az, hogy általában 3–4 napra „szétszórják” a mérkőzéseket. A negyeddöntő dátuma 2022. január 12. Az elődöntőket már oda-vissza rendszerben játsszák, az első mérkőzésekre április 20-án, a visszavágókra három héttel később kerül sor. A döntő 2022. május 19-én esedékes.

A Román-kupában a sorsolás urnáit sajátosan állítják össze, a besorolás attól is függ, hogy a versenyben lévő csapatok milyen ellenfelet győztek le, ütöttek ki az előző szakaszban. (bl) 

Két Eb-bronz

A Sepsiszentgyörgyi MSK két sportolója – Laurențiu Țifrea és Adrian-Lucian Bogluț – bronzérmet szerzett a németországi Maintalban megtartott U21-es dzsiudzsicu Európa-bajnokságon. A 62 kg-os súlycsoportban érdekelt Țifrea első meccsét elveszítette, majd a vigaszágon két svéd és egy francia sportoló legyőzésével állhatott fel a dobogóra. Bogluț az elvesztett elődöntőig olasz, belga és francia ellenfeleket tudott legyőzni, majd ő is vigaszágon harcolhatott a bronzéremért, melyet egy olasz versenytárssal szemben tudott megnyerni. A német Eb-n összesen tizenhét ország vett részt, Románia a harmadik helyen végzett az éremtáblázaton.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük