Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Ronaldo gesztusa

Mint ismert, kedd este a Young Boys 2–1-re legyőzte otthon a Manchester Unitedet a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. Az angol klub portugál sztárja, Cristiano Ronaldo a meccset megelőző bemelegítésnél eltalált egy biztonsági embert, aki összeesett, s rövid ideig ápolásra szorult, de nem sérült meg komolyabban. A „vétkes” azonnal odarohant a pórul járt hölgyhöz, majd a meccs végén meg is ajándékozta őt a mezével.

Kézis kezdet

Ma rajtol a férfi kézilabda Bajnokok Ligája, és mindkét magyar csapat pályára is lép. Sajnos, mind a Montpellier HB (francia) – Pick Szeged, mind a Telekom Veszprém – Paris Saint-Germain (francia) találkozót 19.45-re időzítették, így nem élvezhetjük mindkettőt teljes egészében. A 16 érdekelt klub két nyolcas csoportban küzd egymással, és 14 fordulós, körmérkőzéses rendszerben játszik. A nyolcasok első két helyezettje egyenesen bejut az oda-vissza vágós negyeddöntőbe, a 3–6. helyezettek pedig szintén oda-vissza vágós keresztjátékban küzdenek a legjobb nyolc közé jutásért 3.–6., 4.–5. párokban. Csoportkör:  szeptember 15. – március 10., középdöntő:    március 30/31. és április 6/7., negyeddöntő: május 11/12. és 18/19, négyes döntő (Lanxess Arena, Köln):  2022. június 18–19.

Az előző kiírásban nem volt ott Kölnben egyik magyar csapat sem, annak ellenére, hogy a Telekom Veszprém az elmúlt nyolc évadban hatszor jutott be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, amit mostanáig szinte mindig elvártak tőle: háromszor játszott döntőt, 2016-ban majdnem meg is nyerte, de kilencgólos előnyről hétméteresekkel elbukta a lengyel Kielce elleni finálét, amely azóta egyfajta fátum lett a klublegendáriumban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük