Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újratervezés a futsalosoknál

Újratervezés a futsalosoknál Sport

Idéntől a teremlabdarúgó másodosztályban szerepel a KSE Futsal együttese. A 2-es, úgynevezett „székely csoportban” a Gyergyóremetei Kereszthegy, a Gyergyószentmiklósi Inter és a Korondi Junior lesznek az ellenfelei a szeptember 18-án rajtoló bajnokság alapszakaszában.

Az előző idényben a hét csapatot felvonultató teremlabdarúgó élvonalban képviselte Háromszéket a KSE Futsal, amely a hatodik helyen zárta az alapszakaszt, majd az alsóházi rájátszásban másodikként végzett, kiérdemelve ezzel a bennmaradást. Mint ismeretes, a játékoskeret nagyjából megegyezett a céhes város 3. Ligás nagypályás labdarúgócsapatáéval, így a futballisták dupla terhelésnek voltak kitéve, ráadásul nehéz feladatuk volt a nagyobb költségvetéssel rendelkező, idegenlégiósokat is foglalkoztató ellenlábasokkal szemben. Idén méltányossági okokból a második vonalban való indulást választották, tudtuk meg Rancz Lajostól, a KSE labdarúgó-szakosztályának vezetőjétől.

Hirdetés
Hirdetés

„A kis létszámú játékoskeret miatt döntöttünk így, kevesen vagyunk ahhoz, hogy a labdarúgó 3. Ligát és a teremlabdarúgó 1. Ligát is megbírjuk” – fogalmazott lapunknak a klubvezető, utalva arra, hogy ők voltak a mezőny egyetlen olyan alakulata, amely két fronton is helyt állt. „Az elképzelésünk az, hogy a 2. Ligában azokkal játszunk, akik nem vagy csak keveset szerepelnek a nagypályás csapatban, kiegészítve olyan játékosokkal, akik régebben is futsaloztak” – fűzte hozzá.

A 2. Ligás csapat mellett az U19-es bajnokságba is beneveznek. „Az U19-cel mint minden évben, reális eséllyel indulunk a döntőtornán való részvételre” – közölte Rancz Lajos.

A másodosztályban három csoportot hoztak létre, a Remetei Kereszthegy, az Inter Gyergyó, a Korondi Junior és a Kézdivásárhelyi SE alkotja a 2-es szériát. A Marosvásárhelyi VSK a 3-as csoportba került a Simándi Sólymok, a Dévai West és a Metropolitan Ișalnița mellé, míg az 1-es kvartettben a Mausoleul Mărășești, az Olimpia Râmicu Sărat, a Futsal Ceahlăul Piatra Neamț és a Fortius 2014 Buzău kapott helyet.

A versenykiírás alapján a négy együttes kétszer játszik oda-vissza alapon egymással, majd a három csoportgyőztes és az 1. Liga utolsó helyezettje küzd az élvonalba jutásért, maradásért. A kézdivásárhelyiek idénynyitó meccsükön az Inter Gyergyót fogadják, majd a második fordulóban Gyergyóremetére utaznak, míg a harmadikban a korondi futsalosokat látják vendégül. A másodosztályos pontvadászat szeptember 18-án kezdődik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük