Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Craiováé a Szuperkupa

Nem tudta megvédeni címét a román Szuperkupa döntőjében a bajnok Kolozsvári CFR, mivel gól nélküli döntetlen után a büntetőpárbajban 4–2-re alulmaradt a Román-kupa legutóbbi győztesével, a Craiovával szemben szombat este Bukarestben. A CS U Craiova fennállása első Szuperkupáját kaparintotta meg, míg a CFR koncentrálhat a kedd esti Bajnokok Ligája selejtező visszavágójára a bosnyák Borac Banja Luka ellen. 

Eljött Messiék ideje

Argentína nyerte a Copa Américát, miután a fináléban 1–0-ra verte a házigazda brazilokat, Ángel Di Maria góljával. Lionel Messi sok trófeát nyert pályafutása során, de a válogatottal először emelhetett magasba egy kupát. A 34 esztendős legenda, akit sokan minden idők legjobb labdarúgójának tartanak, 16 éve ölti magára hazája válogatottjának mezét, a brazilok elleni döntő volt a 150. eset, hogy ezt megtehette. 

Büntetett az UEFA

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) három zárt kapus mérkőzéssel és 100 ezer eurós pénzbírsággal sújtotta a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) a szurkolók viselkedése miatt a Portugália, Franciaország és Németország elleni Európa-bajnoki mérkőzéseken. Az indoklás szerint az Európa-bajnokság budapesti és müncheni találkozóin – a magyarok a portugálokkal és a franciákkal a Puskás Arénában, a németekkel az Allianz Arénában csaptak össze – diszkriminatívan viselkedtek egyes szurkolók, emiatt a válogatott soron következő két hazai, UEFA-rendezésű találkozóján nem lehetnek nézők. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az UEFA két évre felfüggesztette. A szervezet emellett 100 ezer euróra is megbüntette a magyar szövetséget, melynek „Egyenlő Játék” feliratú molinót kell majd kifeszítenie ezeken a találkozókon. A magyarok világbajnoki selejtezőn szeptember 2-án az Eb-döntős angol, majd hat nappal később az andorrai válogatottat fogadják, de ezekre a mérkőzésekre nem vonatkozik a tiltás, mert a nemzetközi szövetség (FIFA) égisze alá tartoznak. Így a büntetés várhatóan a magyarok következő Nemzetek Ligája-összecsapásait érinti majd.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük