Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Olimpiai remények

Olimpiai remények Sport

Noha valamilyen okból szinte naponta történtek változások az olimpiai kvóták tekintetében, egyik utóbbi adatösszesítés alapján Magyarországot 169 versenyző és 7 tartalék képviseli a tokiói játékokon, Romániát pedig 100 versenyző és 9 tartalék.

A magyar küldöttségben a legnépesebb sportág az úszás, a románoknál az evezés (9 hajóegység, 36 versenyzővel, 2 tartalékkal). A magyar szakvezetők, szakírók legalább olyan jó eredményre számítanak, mint 5 évvel ezelőtt (15 érem, 8 arany, 3 ezüst, 4 bronz, 12. hely az országok éremtáblázatán), bizonyos előrejelzések, számolgatások szerint a riói teljesítmény túlszárnyalható. Zászlóvivő: Cseh László úszó és Mohamed Aida vívó.

Hirdetés
Hirdetés

Román részről 4–6 érem az elvárás, a minap Novák Károly Eduárd sportminiszter is erre tett utalást egy nyilatkozatában. A riói román mérleg: 1 arany, 1 ezüst, 2 bronz, 47. hely. A román küldöttségnek nagy érvágás Simona Halep visszalépése, valamint a súlyemelők eltiltása dopping miatt. Ott lesz viszont a háromszéki Incze Tünde Kriszta birkózó (62 kg-os súlycsoport). Zászlóvivő: Mădălina Beres evező (Simona Halep helyett) és Robert Glintă úszó.

A tokiói nyári olimpia július 23-án kezdődik, a sportolók a héten kezdenek érkezni a helyszínre, ahol egészségvédelmi szempontból szigorú rendszabályok várják őket. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások